Menu

Het Geelzwart rondom Willem II

maandag 11 februari 2019

Eén luttel puntje in Venloos voordeel zat er tussen VVV en Willem II. Nu zijn het er vier… En dat de 2-1 overwinning van VVV misschien niet helemaal verdiend was, is natuurlijk helemaal niet interessant. Het gaat om de punten en het zoet van de overwinning bevalt opperbest. Nog steeds staan we 7e op de ranglijst en dat blijft een bijzondere gewaarwording als je naar pagina 819 op teletekst kijkt!

De wedstrijd, mede mogelijk gemaakt door de wedstrijdsponsors Keulen Automaterialen en HIT Profit, begon met een geweldige uithaal van Peniel Mlapa die maar rakelings naast ging. Lekker begin, mag je dan zeggen. De spelers waren dan ook in opperbeste stemming dankzij de KoelKids die hen naar de middenstip begeleid hadden. Dit keer waren dat Jarno Krekels, Teun Brouwer, Suus Peters, Ivan Hillen, Sem Kemner, Lucas Ortmans, Stijn Ortmans, Rosie Tabbers, Fleur Wolters, Isabel van Mun en Guus Maas. De vlaggendragers waren Max Huibers en Tom Janssen. Gies Geboers en Tygo Olijkhoek fungeerden als mascottes.  Er was ook weer een Fan of the Match. Er waren er zelfs twee! Het ging om de broertjes Yassin en Sami Karidi. Ze hebben het lastig thuis, want hun mama heeft voor de tweede keer borstkanker. Het is voor de kleine mannen daarom al voor de tweede keer dat ze te maken hebben met een loodzware tijd vol met chemo, operaties enzovoorts. Mooi dat ze rond de wedstrijd tegen Willem II even in het zonnetje werden gezet.

Na de flitsende opening door VVV nam Willem II het heft in handen. De Tilburgse ploeg strandde echter keer op keer op onze sterke doelman Lars Unnerstall. Uit een van de scherpe tegenstoten werd het ‘gewoon’ 1-0. De voorzet was een mooie van Van Ooijen en Mlapa kopte eenvoudig raak. Ook bij rust was het nog 1-0.

In de rust was het een drukte van jewelste. Een korte opsomming dan maar: onze PartnerClub van de Week was RKSVO uit Ospel. Vijf jeugdspelers deden mee aan het Latje Trappen, maar Angelique Rybko en Marvin de Wit zorgden met ieder één punt voor het teamtotaal van twee punten. Flin van den Boom, Nikki Jacobs en Viktor Turksema scoorden niet. Trotse leider in het tussenklassement blijft DEV-Arcen-RKDSO met 6 punten. Yildert Kuijpers van vv SNA/Conventus’03 voert met 4 punten het individuele klassement aan. En er werd een shoot out gehouden. Een beperkte, dit keer, want de deelnemers van Voetbal Extra Tegelen moesten door een reeks ziektegevallen afzeggen. Daarom kwamen alleen de vier deelnemers van VCH in actie. Dat waren Geordy , Boy , Kieran en Djaro.

Er was het eenmalige Schrobbelèr Kruikschieten. Vijf deelnemers mochten proberen een bal zo dicht mogelijk bij een grote Schrobbelèr fles te trappen. De winnaar, Kevin Eekels, krijgt een geheel verzorgd verjaardagsfeestje cadeau! Het hele tribunevak Z1 werd blij gemaakt met een pizzapunt van Domino’s Pizza en dankzij ‘das verrückte Zwei Brüder Spiel’ werd een supporter blij gemaakt met een waardebon van €50,-.  En stadionspeaker Bart had nog meer te melden. Onder meer over de MIFA FIFA Battle. Twee supporters, Tim Maas en Daniel Kok, namen het samen op tegen onze eSporter Sandro Cooiman. Die liet zien waarom hij eSporter is, door beide mannen met 3-0 aan de zegekar te binden. En toen onze stadionspeaker zijn stem al bijna kwijt was, kon hij nog net de jarige Rick Peeters feliciteren.

Na rust kwam Willem II al snel op gelijke hoogte nadat een gemakkelijk gegeven strafschop werd benut. Maar uiteindelijk zorgde het steeds offensiever spelende VVV dat de punten in Venlo bleven. Evert Linthorst speelde Peter van Ooijen aan die Peniel Mlapa vrijspeelde en de Duitse Togolees scoorde zijn tweede goal van de avond. Waarmee de buit binnen was. Na afloop werden tien supporters blij gemaakt door de spelers die ballen het publiek in trapten, die door Auto Arena waren voorzien van stickers die mooie prijzen opleveren.
Mlapa werd uitgeroepen tot Budget Home Store XXL Man of the Match. Door mee te stemmen via de VVV-Venlo app won Tamara Steegs een waardebon van 150 euro. Wedstrijdbalsponsor was AMI en dankzij cateringpartner Galerie de Hoeve werd eenieder voorzien van de lekkerste hapjes.

De sfeer in de businessruimtes in Covebo Stadion De Koel was natuurlijk geweldig, waardoor het nog lang gezellig bleef. Op vrijdag 22 februari is het weer te doen in onze thuishaven. Dan is Heracles Almelo te gast.

CLUBLIEFDE #ISVVV

mf2