Menu

Het mooiste moment van...

zondag 7 februari 2021

 Zondag 7 februari 2021 staat niet alleen in het teken van de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, maar VVV-Venlo viert deze dag ook haar 118e verjaardag. In die 118 jaar werden er mooie goals gescoord, een aantal mooie prijzen gepakt en zagen we spelers uitgroeien tot échte clubiconen. Er zijn zeker genoeg mooie momenten geweest in al die jaren. Vandaar dat we een aantal clubiconen gevraagd hebben wat nou eigenlijk het mooiste moment was in hun tijd bij VVV.

Danny Post
Allereerst middenvelder en huidig aanvoerder Danny Post. In 2013 kwam hij over van FC Dordrecht. Sindsdien is hij altijd een van de eerste die op het wedstrijdformulier wordt ingevuld. Met al meer dan 200 wedstrijden op zijn naam voor de Venlonaren was het voor Danny niet moeilijk om zijn mooiste moment uit te kiezen: “Ik heb in mijn tijd bij VVV veel mooie momenten meegemaakt. Maar voor mij steekt de kampioenswedstrijd in 2017 er met kop en schouders bovenuit. Mooi om het harde werk van alle spelers en staf te kunnen belonen en die schaal omhoog te mogen houden. Het feest wat we daarna samen met de supporters gevierd hebben, maakt dit tot een onvergetelijk moment.”

Sef Vergoossen
Het meest memorabele moment van oud-trainer én clubicoon Sef Vergoossen tijdens zijn tijd hier in Venlo was de knotsgekke slotfase in de laatste competitiewedstrijd thuis tegen FC Eindhoven in 1985. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om te promoveren naar de Eredivisie:

“Niemand twijfelde eraan dat we deze gingen winnen, FC Eindhoven stond immers laatste. Het leek erop dat we deze wedstrijd gingen winnen totdat FC Eindhoven vlak voor tijd 1-1 maakte. De promotie konden we vergeten en het stadion liep langzaam leeg. Toch was het Remy Reynierse die in de extra tijd nog de 2-1 scoorde via een penalty. Binnen een mum van tijd stroomde het stadion weer vol. Onbeschrijfelijke taferelen die ik nooit zal vergeten!”

Niels Fleuren
De volgende speler die we gevraagd hebben naar zijn mooiste moment bij VVV verdedigde nog niet zo lang geleden de linkervleugel hier in Venlo. Dan hebben we het natuurlijk over Niels Fleuren. In 13 jaar en maar liefst 354 competitieduels aan ervaring binnen de club was zijn mooiste herinnering de beslissende promotiewedstrijd tegen RKC Waalwijk in het seizoen 2006/2007:

Na thuis 2-0 gewonnen te hebben en uit 1-0 verloren te hebben speelden we, op basis van een beter doelsaldo, in De Koel een allesbeslissende 3e wedstrijd op zondag 27 mei om 14.30 uur. Deze wonnen we met 3-0 door doelpunten van Van Kouwen, Kantelberg en Derksen waardoor VVV-Venlo na 13 jaar weer terugging naar de Eredivisie. Vooral het moment na de 3-0 toen veel supporters al het veld op kwamen om het feest te vieren zal ik nooit meer vergeten!”

Wiel Teeuwen
De volgende geboren Venlonaar speelde al vanaf zijn twaalfde jaar in de jeugd bij de geelzwarten en is uitgegroeid tot een belangrijk figuur binnen VVV. Wiel Teeuwen speelde 15 duels in het eerste elftal, maar is na zijn voetbalcarrière nog heel belangrijk geweest voor de club, onder andere als technisch manager. Deze functie vervulde hij bijna 12 jaar en in deze tijd beleefde hij dan ook zijn allermooiste momenten:

In het seizoen 1986/1987 en 1987/1988 behaalden we beide keren de vijfde plaats in de Eredivisie. Een prachtig resultaat waar ik als technisch manager super trots op was. Mijn allermooiste moment echter was toch wel het kampioenschap in 1992/1993. We begonnen dramatisch aan het seizoen en stonden zelfs onderaan. Ik nam uiteindelijk de beslissing om van trainer te wisselen. Gedurfd en gewaagd, maar het had niet beter uit kunnen pakken want onder leiding van Frans Körvers werden we voor het eerst in 40 jaar betaald voetbal kampioen van Nederland. Wat een zege, wat een triomf, wat een overwinning….”

Hai Berden
De voormalig voorzitter, oprichter van Seacon Logistics en clublegende Hai Berden, die zelfs de Oosttribune naar hem vernoemd heeft gekregen, was één van de kartrekkers die VVV door een wat mindere periode in haar geschiedenis heen hielp. Toen wij aan hem vroegen wat zijn mooiste moment was, vertelde hij het volgende:

Mijn mooiste moment in al die jaren bij VVV was toen ik mij realiseerde dat VVV een familie is,  een hechte voetbalfamilie, met goede en slechte tijden, waarbinnen iedereen belangrijk is.

Maurice Graef
Als laatste vroegen we onze all-time topscorer, Maurice Graef, naar zijn mooiste moment. Met meer dan 250 officiële wedstrijden en maar liefst 117 doelpunten was het natuurlijk moeilijk om echt één moment uit te kiezen:

“Uiteraard het doelpunt bij Emmen uit in 1999 dat in de laatste minuut een gelijkspel opleverde en vooral de titel Topscorer aller Tijden! Toch was het afscheid in 2002 ook een mooi moment. Allereerst een prachtig gedicht van Wilbert Geurts namens de supporters in Dagblad de Limburger en nog één laatste goal. Al moest ik stadionspeaker Jan Adams bijna te lijf gaan om deze toegekend te krijgen…”

mf2