Menu

Het seizoen, deel 2

woensdag 9 mei 2018

De goede start van de competitie kreeg na de nederlaag tegen Ajax het gedroomde vervolg. De verste uitwedstrijd van het seizoen tegen FC Groningen, op de kop af 264 kilometer van stadion tot stadion, leverde diep in blessuretijd een punt op. Invaller Kelechi Nwakali tekende voor de fraaie gelijkmaker, die overigens laat viel, maar absoluut verdiend was.

Ook de pittige uitwedstrijd in Arnhem leverde een punt op. De jubileumwedstrijd van trainer Maurice Steijn, die voor de honderdste keer op de bank zat in een Eredivisiewedstrijd, eindigde in 1-1, mede door een puik optreden van doelman Lars Unnerstall. Kort na rust kwam Vitesse op voorsprong, maar in de slotfase ging VVV-Venlo steeds nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker. Na een overtreding op de mee opgekomen Röseler kreeg VVV een strafschop, die door Leemans werd benut. Het punt werd gevierd als een overwinning.

In Venlo werd vervolgens het hoog geklasseerde PEC Zwolle op een gelijkspel gehouden. Dankzij een benutte vrije schop van Leemans werd het 1-1. Een week later werd de uitwedstrijd tegen Excelsior eenvoudig met 0-2 gewonnen. De fraaie stift waarmee Leemans de score voor rust opende, staat menig supporter op het netvlies gegrift. Seuntjens verdubbelde de marge met zijn eerste treffer in de Eredivisie.

Daarna volgde de thuiswedstrijd tegen de latere landskampioen PSV. En ook in dat treffen liet VVV-Venlo zich van zijn beste kant zien. In een uitverkocht stadion was de thuisploeg voor rust minstens gelijkwaardig. Kort na de hervatting zette Torino Hunte op een 2-1 voorsprong en hing een sensatie in de lucht. Een door arbiter Makkelie gemakkelijk gegeven rode kaart aan de net ingevallen Jerold Promes voorkwam een sensatie. In de slotfase liep PSV tegen de gedecimeerde Venlonaren uit naar een geflatteerde 5-2 overwinning. Maar opnieuw hadden de Venlonaren, trots bivakkerend in het ‘linker rijtje’, laten zien een verrijking te zijn voor de Eredivisie.

 

mf2