Menu

Het seizoen, deel 3

donderdag 10 mei 2018

Na de ingecalculeerde nederlaag tegen PSV wachtte opnieuw een thuiswedstrijd. ADO Den Haag kwam op bezoek, voor trainer Maurice Steijn een beladen duel. De trainer, woonachtig in de Hofstad, ooit speler en trainer van ADO, wilde niks liever dan winnen. Maar het mocht niet zo zijn. De bezoekers trokken in Seacon Stadion - De Koel - met 2-0 aan het langste eind.

Daarop toog VVV-Venlo naar Almelo, om tegen Heracles het gekwetste vertrouwen recht te zetten. Het werd een forse domper. Onder druilerige omstandigheden trok de thuisploeg met 3-0 aan het langste eind. Goed, in de beginfase ontsnapte de Almelose verdediger Robin Pröpper aan een rode kaart, maar in het vervolg van het duel ging alles fout wat er fout kon gaan. Zelfs de Duitse rots in de branding, Lars Unnerstall, had voor een keer zijn dag niet. De nederlaag kwam hard aan in Venlo. Een week later eindigde het duel met NAC Breda in Venlo in 0-0. De goede vorm leek verdwenen. In het interlandweekend dat volgde, kon VVV-Venlo haar wonden likken.

Vervolgens wachtte het duel tegen regerend landskampioen Feyenoord in het meest imponerende stadion van Nederland, De Kuip. Unnerstall was op zijn best! Als de defensie al eens een opponent liet glippen, was de Duitse doelman op zijn post. Alleen Jørgensen wist doel te treffen. In de slotfase mocht VVV-Venlo zijn enige hoekschop nemen. Wat volgde was een ingestudeerde variant waarbij Torino Hunte verwarring veroorzaakte, Clint Leemans de bal loepzuiver teruglegde op de vrijstaande Damian van Bruggen en Johnatan Opoku op het laatste moment bukte, waardoor de prachtige volley van Van Bruggen voorbij de verbouwereerde doelman Brad Jones in het netje vloog. Een punt in De Kuip, daar had niemand op durven hopen!

En ook een week later liep het tegen Willem II prima voor VVV. De ploeg nam een verdiende 3-1 voorsprong, maar zag de bezoekers in de slotfase alsnog langszij komen. Een fikse domper. Die een week later werd gevolgd door een 0-2 nederlaag tegen het bezoekende AZ. Waarmee steeds meer het beeld ontstond dat VVV zijn punten vooral in uitwedstrijden pakte en het op eigen veld maar niet wilde lukken. Dan nog: op de ranglijst bleef VVV voortreffelijk gepositioneerd met nog steeds uitzicht op een plek in het linker rijtje.

mf2