Menu

Het seizoen, deel 4

vrijdag 11 mei 2018

De donkere dagen voor Kerst zorgden bij VVV-Venlo voor verlichting. Op 9 december werd in Heerenveen een keurig 2-2 gelijkspel op de mat getoverd. Daarbij scoorde de Duitse aanvalsleider Lennart Thy zijn eerste competitiedoelpunten. Tot die tijd had de sympathieke speler geïmponeerd met goed spel, diverse assists, maar scoren deed hij niet. In Heerenveen dus wel.

In eigen huis volgde daarna het treffen met FC Utrecht, dat eerder in de strijd om de TOTO KNVB Beker met 3-1 was verslagen. De competitiewedstrijd was andere koek. Utrecht won met 0-1, mede doordat een hevig Venloos slotoffensief ondanks diverse kansen geen doelpunt opleverde. Maar het spel van de Venlose ploeg was een goed.

Dat beloofde wat voor de laatste duels van het jaar: uit tegen Roda JC en thuis tegen Heracles Almelo, waarmee de ploeg van Steijn nog een appeltje te schillen had. De Venlose fans keken met name uit naar het duel met Roda JC, dat in hevige degradatienood verkeerde. In het fraaie Parkstad Limburg Stadion behaalde VVV-Venlo inderdaad de zo vurig gewenste overwinning. Een loepzuiver afstandsschot van Clint Leemans viel achter doelman Jurjus in het doel. De drie punten werden hartstochtelijk begroet in het Venlose kamp. De talrijke meegereisde fans vierden een feestje! In de beker volgde de uitschakeling bij PSV, maar de competitie was veel belangrijker!

Op Kerstavond wachtte de wraakoefening tegen Heracles Almelo. Vooraf was aanvaller Lennart Thy vooral verbaasd over het feit dat er ‘am Heiligabend’ gevoetbald moest worden. Die dag was immers voor de familie! Na afloop maalde zelfs Thy daar nauwelijks nog om. De spits scoorde een hattrick en was daarmee grotendeels verantwoordelijk voor de klinkende 3-1 zege van VVV op de Tukkers. De Kerst begon weliswaar wat later dan normaal, maar het gevoel zal veel lekkerder geweest zijn.

 

mf2