Menu

Het seizoen, deel 5

zaterdag 12 mei 2018

Het jaar 2018 werd sportief ingezet met de competitiewedstrijd bij ADO. Maurice Steijn zat een schorsing uit na een verbale aanval op arbiter Kamphuis in het verloren bekerduel tegen PSV in december. Hij zag zijn ploeg in de wedstrijd groeien. Een onnodige 1-0 achterstand werd rechtgezet maar het veel sterkere VVV slaagde er niet zichzelf te belonen met een tweede doelpunt. Het bleef bij een 1-1 gelijkspel. 

Een week later werd wel de volle buit behaald in Breda. NAC werd met 0-1 aan de zegekar gebonden. De matchwinner was andermaal Lennart Thy, die een voorzet van Seuntjens keurig afrondde. En ook een week later werd in eigen huis de volle buit binnen geharkt. Tegen landskampioen Feyenoord werd het 115-jarig jubileum gevierd en dat jubileum werd opgeluisterd met een klinkende overwinning. Romeo Castelen, de oud-international die in de winterstop aan de selectie was toegevoegd, werd onderuit geschoffeld in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd feilloos benut door Clint Leemans, tot dolle vreugde van het uitzinnige Venlose publiek in een volledig uitverkocht stadion. <br>
De magische grens van 34 punten kwam zo al in een heel vroeg stadium dichterbij. De doelstelling was en bleef handhaven. Maar stilaan begonnen sommige fans te geloven in méér. Plaatsing voor de playoffs om de Europa League bijvoorbeeld. Maar trainer Maurice Steijn deed er alles aan om de euforie te temperen. Hij wist immers hoe smal zijn selectie was en hij wist ook dat blessures en schorsingen onvermijdelijk waren. Dat zou in het vervolg van de competitie nog blijken. In de midweek na de fraaie zege op Feyenoord bleek dat al. VVV-Venlo had een complete off-day en verloor in Tilburg volstrekt kansloos met 3-0 van Willem II.

mf2