Menu

Het seizoen, deel 6

zondag 13 mei 2018

Na de bittere nederlaag in Tilburg, pakte VVV-Venlo de draad weer op. Op bezoek bij hoogvlieger AZ werd, onder bitter koude omstandigheden, een keurige 0-0 over de streep getrokken. Waarbij de defensie amper iets weggaf en de gasten voor rust zelfs een paar keer dicht bij een treffer waren. Maar de 0-0 was verdiend en welkom!

Daarna volgden gelijke spelen in de thuisduels met FC Groningen ( 1-1 ) en Vitesse ( 2-2 ). De Arnhemmers werden in Seacon Stadion - De Koel - al snel op een 2-0 achterstand gezet, maar VVV kon de verkregen voorsprong niet vasthouden. Geen schande tegen een ploeg die een begroting heeft waarvan de Venlose club alleen maar kan dromen…

In  de uitwedstrijd bij PEC Zwolle werd weer een verdienstelijk punt gepakt en waren er zelfs kansen op meer, maar na een achterstand bleek een 1-1 gelijkspel het maximaal haalbare. De gelijkmaker werd gescoord uit een vrije schop van Vito van Crooij.

Een bittere pil volgde in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. In Rotterdam werd nog eenvoudig gewonnen met 2-0, maar in Venlo liep het moeizaam. Een 0-1 achterstand werd kort voor rust rechtgezet, maar toen de Rotterdammers na rust uitliepen naar 1-3 leek de strijd gestreden. Thy zorgde nog voor de aansluiting, maar uiteindelijk trok Excelsior toch met 2-3 aan het langste eind. De magische grens van 34 punten, noodzakelijk geacht voor lijfsbehoud, was zodoende nog steeds niet bereikt.

Dat gebeurde ook een week later niet, toen in Eindhoven van de latere landskampioen PSV werd verloren met 3-0. Al had de thuisclub wel een dubieuze rode kaart voor Ralf Seuntjens nodig om het sterk spelende VVV-Venlo over de knie te leggen.

Lennart Thy ontbrak die wedstrijd bij VVV. De Duitse aanvaller had zich als jeugdspeler van Werder Bremen aangemeld als stamceldonor in het geval van een volledige DNA-match met een patiënt met acute leukemie. Tot zijn eigen verbazing bleek er een patiënt te zijn die Lennarts stamcellen nodig had om een kans te maken op genezing. Het feit dat Thy meewerkte en daarmee zelfs een wedstrijd miste, maakte veel los in de als egoïstisch bekend staande voetbalwereld. Thy was ruim een week afwezig en zegde af voor het duel tegen PSV, waarbij de clubleiding van VVV-Venlo hem zoveel mogelijk steunde en stimuleerde. De supportersvereniging van de Eindhovenaren riep Thy uit tot ‘Man of the Match’ en in de elfde minuut van de wedstrijd, klonk een minuut lang applaus vanaf de tribunes als eerbetoon aan de onbaatzuchtige Thy. Een kippenvelmoment dat Thy in de voetbalwereld voor even op een voetstuk plaatste.

mf2