Menu

Het seizoen, deel 7

maandag 14 mei 2018

De magische grens van 34 punten. Daar draaide het allemaal om. Uiteindelijk werd die grens geslecht in de thuisbeurt tegen FC Twente, dat zich opvallend genoeg ontpopte tot degradatiekandidaat en aan het eind van de rit inderdaad de gang moest maken naar de Jupiler League. In Venlo werd door beide teams niet gescoord. Het ene punt was voor VVV-Venlo cruciaal in de jacht op het heilige doel van dit seizoen: handhaving.

Een week later leverde de equipe van Maurice Steijn nog een prima duel af op Spangen. Sparta opende overdonderend, maar kwam niet verder dan één treffer. VVV-Venlo nam het heft resoluut in handen en door treffers van Clint Leemans kwamen onze mannen op een keurige 1-2 voorsprong. Maar in de laatste tien minuten spatte de zeepbel uit elkaar. Een zeker lijkende zege liep door Rotterdamse wilskracht uit op een bittere 3-2 nederlaag. VVV was óp!

Dat bleek ook in de wedstrijden die volgden. Door schorsingen, vele kleine pijntjes en ook langduriger blessures, kon de ploeg eenvoudigweg niet meer het niveau halen van eerder in het seizoen, toen de ene na de andere verrassende uitslag werd neergezet. Tegen Heerenveen ging het op eigen veld mis: 0-2. Vier dagen later won Ajax op eigen veld met 4-1, al nam VVV voor rust brutaalweg de leiding door een fraaie treffer van Ralf Seuntjens. De verliespartij had geen gevolgen, want al daags voor de wedstrijd was duidelijk dat 34 punten inderdaad een ‘magisch’ aantal was. De Venlose ploeg was niet meer in te halen door een van de drie laagst geklasseerde ploegen, waardoor het doel, handhaven, binnen was.

De laatste wedstrijden, thuis tegen buurman Roda JC en ‘op verplaatsing’ tegen Utrecht, gingen allebei verloren. Doodzonde, want een fantastisch seizoen ging daardoor uit als een nachtkaars. Bovendien kreeg het afscheid van Hai Berden, die na vijftien jaar in de thuisbeurt tegen Roda JC de voorzittershamer inleverde, niet de gedroomde coulisse.

Maar niemand mag voorbijgaan aan het feit dat VVV-Venlo een geweldige prestatie heeft geleverd door het verblijf in de Eredivisie met weer een jaar te verlengen, mede dankzij de fantastische steun van het geweldig meelevende publiek. De fans hebben zich over het algemeen, thuis en zeker ook uit, van hun allerbeste kant laten zien en waren ambassadeurs voor het Noord-Limburgse publiek. Daarvoor onze hartelijke dank.

Op naar een nieuw seizoen met hopelijk weer vele hoogtepunten en, ongetwijfeld, ook weer dieptepunten. Vast staat dat er bij VVV-Venlo altijd reuring zal zijn. Dat hoort bij onze club! En er staat natuurlijk heel wat te gebeuren voor de start van de volgende voetbaljaargang. De selectie zal ongetwijfeld de nodige wijzigingen ondergaan, maar ook de verbouwing van het stadion en de omliggende terreinen zal een aanvang nemen.

In De Koel geit ut gebeure, in De Koel is ut te doon’. Ook in seizoen 2018-2019!

mf2