Menu

Hoge onderscheiding voor Hai Berden

donderdag 26 april 2018

VVV-Venlo was altijd al trots op Hai Berden, maar die trots heeft plaatsgemaakt voor oprechte bewondering nu het Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander ‘heeft behaagd’ om Hai te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden hem woensdagavond uitgereikt door de burgemeester van Venlo, de heer Antoine Scholten.

Hai kreeg de onderscheiding mede voor zijn jarenlange inzet voor VVV-Venlo, eerst als bouwpastoor en bestuurslid, vervolgens vijftien jaar lang als voorzitter. Maar hij heeft natuurlijk vooral ook naam en faam als ondernemer. Begin jaren tachtig kwam hij op het idee om de haven van Rotterdam te ‘verplaatsen’ naar Venlo. Het resultaat was het succesvolle bedrijf Seacon Logistics, al jarenlang hoofdsponsor en stadion naamgever van onze club, dat mede aan de basis stond van een groot logistiek bedrijvenpark rond Venlo waar anno 2018 maar liefst 20.000 mensen werken en waar een omzet wordt gegenereerd van twee miljard euro per jaar. 
Bovendien loopt Seacon Logistics voorop als het gaat om het ondersteunen van tal van goede doelen. Denk daarbij aan het Fonds Gehandicaptensport, Scouting Nederland, de Johan Cruyff courts (ook in Venlo en Japan) en Kika. Hij sponsorde onder meer Topsport Limburg, SV Blerick, het Zomerparkfeest, het Limburgs Museum, het ZOKS Festival, Harmonie St. Caecilia, Harmonie Fortissimo en Harmonie De Echo.

VVV-Venlo feliciteert Hai Berden met de prachtige en zeer verdiende onderscheiding. Het is je gegund, Hai!

Foto’s: Lé Giesen

mf2