Menu

HTM: revanche tegen Panathinaikos

donderdag 8 juli 2021

HTM tegen Panathinaikos:  VVV-Venlo smacht naar revanche.

Het gevoel leeft nog steeds. Het gevoel van onrechtvaardigheid. Het is 27 juli 2019. VVV-Venlo – neemt het op tegen Panathinaikos om de Herman Teeuwen Memorial. VVV-Venlo speelt die bewuste zaterdagmiddag in het eigen Covebo Stadion - De Koel - een zeer sterke pot tegen de meervoudig Griekse kampioen. De kansen voor de geelzwarten zijn nauwelijks te tellen op twee handen en het is bepaald niet zo dat de Grieken met een veredeld B-elftal op de grasmat staan. Toch maakt Kampetsis, oog in oog met doelman Kirschbaum, in de 85e minuut het enige doelpunt. Hij zorgt er daarmee persoonlijk voor dat aanvoerder Christos Donis (waar kennen we hem ook alweer van?) de Herman Teeuwen Award na 90 minuten in de lucht mag hijsen. VVV-Venlo in droefenis achter latend…

Nu ruim twee jaar later krijgt de Koelclub de ultieme kans op revanche. Op zaterdag 31 juli komt de 20-voudig landskampioen en 18-voudig bekerwinnaar van Griekenland namelijk wederom naar De Koel. De Grieken zullen de Herman Teeuwen Memorial wederom aan hun prijzenkast willen toevoegen. Maar de ploeg van trainer Jos Luhukay zal daar absoluut een stokje voor willen steken. De messen zijn geslepen…

Herman Teeuwen Memorial
Na het overlijden van Herman Teeuwen in oktober 2003 heeft VVV in juli 2004 als eerbetoon aan dit clubicoon de Herman Teeuwen Memorial in het leven geroepen. Tot nu toe werden derhalve 17 edities afgewerkt van de Herman Teeuwen Memorial. Zeven keer won VVV-Venlo de HTM, twee keer hield het de bokaal in de Koel na een gelijkspel en strafschoppen. De tegenstander ging tot nu toe acht keer in totaal met de bokaal aan de haal. Dat gebeurde twee keer na een gelijkspel over 90 minuten en strafschoppen na afloop. Afgelopen seizoen was Borussia Mönchengladbach de sterkste en nam het de bokaal mee naar Duitsland.

Praktisch informatie
De wedstrijd VVV-Venlo - Panathinaikos wordt op zaterdag 31 juli om 16.00 uur gespeeld in Covebo Stadion - De Koel -. Informatie over de kaartverkoop voor de wedstrijd volgt op maandag 12 juli om 12.00 uur. 

Let op: in verband met de geldende coronaregelgeving is het bezoeken enkel toegestaan met een geldig vaccinatie- of herstelbewijs of een negatieve coronatest.

mf2