Menu

HTM tegen Bor. Mönchengladbach       

donderdag 30 juli 2020

Eredivisionist VVV-Venlo kruist tijdens de Herman Teeuwen Memorial de degens met de club die afgelopen seizoen als 4e eindigde in de Bundesliga: Borussia Mönchengladbach. De ‘Borussen’ komen op vrijdag 4 september aanstaande op bezoek en zullen om 19.00 uur tegen de thuisploeg aantreden op het nieuwe natuurgras in Covebo Stadion - De Koel -.

Met Champions League-deelnemer Borussia Mönchengladbach halen de Venlonaren de zoveelste imposante tegenstander naar De Koel, die samen met de geelzwarten strijdt om de Herman Teeuwen Memorial Trofee. De Memorial is vernoemd naar Herman Teeuwen, oud-speler en scout van VVV die in 2003 overleed. Volgens traditie wordt voorafgaand aan de wedstrijd de Jan Klaassens Award uitgereikt aan het grootste talent uit de eigen jeugdopleiding.

Eerdere edities
De eerste editie van de HTM was in 2004. VVV speelde toen tegen RSC Anderlecht. De Belgen wonnen de wedstrijd met 1-0 door een goal van Aruna Dindane. Onder meer PSV, Getafe, AZ, Osasuna en OFI Kreta waren tegenstanders die daarna naar De Koel kwamen om deze prestigieuze wedstrijd te spelen. Afgelopen seizoen nog verloor VVV-Venlo onverdiend met 0-1 van de Griekse topploeg Panathinaikos.

Borussia Mönchengladbach was al twee keer eerder de tegenstander tijdens de HTM. Zo won VVV-Venlo de derde editie in 2006 met 2-1 van de Duitsers, dankzij twee doelpunten van Leon Kantelberg. Vier jaar laten mochten de ploegen op herhaling. Arango en Matmour maakten toen een vroege treffer van Michael Uchebo ongedaan ( 2-1 ) en trokken daarmee de balans in het onderlinge HTM-resultaat gelijk.

Oefenprogramma
De Herman Teeuwen Memorial is traditioneel de laatste oefenwedstrijd van het voorbereidingsseizoen en derhalve de opmaat naar de competitiestart. VVV-Venlo begint de competitie met een uitwedstrijd in Emmen op zondag 13 september om 12.15 uur.

Voordat de HTM wordt gespeeld, werkt VVV-Venlo eerst nog een compleet oefenprogramma af. Daaraan zijn recentelijk nog twee wedstrijden toegevoegd. Op dinsdag 18 augustus treden de mannen van Hans de Koning in Reuver aan tegen de plaatselijke vv ( 19.00 uur ). Drie dagen later, op vrijdag 21 augustus, gaan de geelzwarten op bezoek op de Herdgang in Eindhoven. Daar is Keuken Kampioendivisionist Jong PSV om 14.00 uur de tegenstander.

Toegang en kaartverkoop
Klik hier om het gehele oefenprogramma te bekijken en kaarten te bestellen voor betreffende oefenwedstrijden. Wees er snel bij, want vanwege Coronaregelgeving zijn er maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Meer info over de kaartverkoop voor de Herman Teeuwen Memorial volgt op een later tijdstip. Hou daarvoor de clubkanalen in de gaten. Let op: De HTM zal, rekening houdende met de maximum capaciteit van het stadion inz. Coronaregelgeving, alleen toegankelijk zijn voor seizoenkaarthouders van VVV-Venlo.

Aankomende week komen we ook voor ons zakelijk netwerk met meer informatie over het toegangsbeleid tijdens wedstrijden in Coronatijd.

mf2