Menu

Interview familie des Bouvrie

zondag 3 januari 2021

ÉÉN GEZIN MET TWEE VOETBALTALENTEN IN DE JEUGDOPLEIDING VAN VVV-VENLO

Je ziet het niet dagelijks, twee voetbaltalenten uit één gezin. In Venray wonen Tom en Sem des Bouvrie. Beide jongens voetballen in de Jeugdopleiding van VVV-Venlo en dromen er dan ook van om in een vol stadion hun debuut als professioneel voetballer te maken.

De ouders van Sem en Tom, Nancy en Michiel, kregen een mail van SV Venray waarin stond dat Tom was gescout voor VVV-Venlo en Sem voor PSV én VVV- Venlo. Zij mochten dit heugelijke nieuws vertellen aan beide zonen. Voetballen bij VVV is voor beide heren een droom die is uitgekomen. Ze vinden het dan ook ontzettend leuk om op het hoge niveau te mogen voetballen. Inmiddels bekleed Tom de linksback positie in de O14 en speelt Sem als middenvelder in de O12.

De week van beide heren bestaat dus grotendeels uit voetballen. Waar Tom zes keer per week traint, mag Sem drie keer week zijn voetbalkunsten verbeteren op het trainingsveld van VVV. Daarnaast spelen beide heren op zaterdag ook nog een wedstrijd.

 De ouders vinden het bijzonder om twee zonen te hebben die beide voetballen bij VVV. Waar het voetbal vandaan komt heeft moeder Nancy de volgende verklaring: “Ik heb vroeger altijd in de zaal gevoetbald en ook Michiel heeft tot het einde van zijn tienerjaren gevoetbald, maar niet op een dergelijk niveau als de jongens.’’ Het voetbal staat centraal in het leven van de Venrayse familie. Ze reizen dan ook heel het land af om hun zonen in het weekend te zien schitteren in het geelzwart. “Het is voor ons beide heel ontspannend om aan het veld te staan en de jongens te zien schitteren.’’

Tom zit momenteel in zijn tweede leerjaar op College Den Hulster. Daar krijgt hij extra huiswerkbegeleiding om, ondanks de vele trainingen, school niet te laten verwateren. Jongere broertje Sem zit nog in groep zeven op de basisschool. Hij wordt op zijn trainingsdagen opgehaald door een VVV busje die alle spelers thuis ophaalt. Afspreken met vrienden, zoals andere leeftijdsgenoten doen, zit er voor de jongens weinig in. “Bij de trainingen hebben we altijd veel plezier. Met alle jongens kunnen we goed opschieten dus onze vrienden hebben we bij VVV’’.

Beide heren leven voor het voetbal. Op tijd naar bed, gezond eten, maar in het weekend wordt er ook gewoon een bakje chips gegeten op de bank. “We vinden dat dat ook gewoon moet kunnen’’, aldus Nancy. Het leven van het gezin staat volledig in het teken van voetbal waardoor er ook regelmatig keuzes gemaakt moeten worden. Zo missen ze bijvoorbeeld regelmatig verjaardagen en moet een feestje soms ook worden overgeslagen.

Voor Sem is het hoogtepunt bij VVV de grote toernooien die ieder jaar georganiseerd worden. Daar treffen ze teams als Juventus, Tottenham Hotspur, Arsenal, Chelsea en Dortmund. Sem vervolgt: “We worden niet van de mat gespeeld tegen deze teams, maar je merkt wel dat ze op sommige vlakken een stapje verder zijn dan ons. Maar dat vinden we niet erg, daar worden we alleen maar beter van.’’

Een wedstrijd bezoeken van het eerste elftal van VVV zorgt voor beide heren als motivatie om door te blijven gaan als voetballer. “Soms ben ik ballenjongen en mag je in de rust op het veld een balletje trappen. Het besef dat je daar dan later ook kunt staan is er dan zeker en dat vind ik echt geweldig’’, aldus Tom.

De jongens zien ook dat er op dit moment elf jeugdspelers bij de selectie zetten. Hierover zegt Tom het volgende: “De trainer laat ons beseffen ook dat er enkele jeugdspelers met zestien jaar al mee hebben getraind met de het eerste elftal. Waarvan één speler recent nog op 16-jarige leeftijd zijn debuut heeft gemaakt. Dat geeft dus maar aan hoe snel het kan gaan.’’ Sem geeft aan nog wat minder bezig met het halen van het eerste elftal en vindt het nu belangrijker om gewoon lekker te voetballen.

Op de vraag aan Tom wie zijn favoriete tegenstander is reageert hij dan ook direct: “Fortuna! Dé Limburgse derby, deze winnen we vaak en het is altijd een felle strijd. Daarnaast is het ook leuk om tegen PSV op de Herdgang te voetballen, daar waar menig talent vandaan is gekomen.’’

De beide heren hebben hun toekomstdroom dan ook al helemaal uitgestippeld. “Ik hoop over een paar jaar mijn debuut  gemaakt  te hebben in het eerste van VVV en vervolgens een stap te maken naar PSV. Mijn droomclub is FC Barcelona. Daarnaast hoop ik ook nog ooit in Oranje te spelen’’, aldus Sem. Aan ambitie dus geen gebrek bij de jeugdspelers uit Venray.

Tot slot hebben de heren ook nog een advies voor hoofdtrainer Hans de Koning: “Allemaal jeugdspelers in de basis en dan gaat het eerste elftal zich 100% handhaven.”

mf2