Menu

Invaller Sorga redt eer voor Estland

zaterdag 13 november 2021

Met vier punten uit zes wedstrijden was Estland voorafgaand aan het duel met België al kansloos voor een WK-ticket. Desondanks een mooie wedstrijd voor Sorga en consorten die eindigden met een nederlaag: 3-1.

Op dezelfde avond waarop Nederland niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen Montenegro, speelde België in Brussel tegen Estland. In de basisopstelling van Thomas Häberli, bondscoach van Estland, ontbrak de naam van Sorga. Onze eigen spits moest op de bank plaatsnemen. Voorafgaand aan het duel wist Sorga dat het lastig zou worden, maar had hij één doel voor ogen, namelijk scoren.

Dat deed de Belgische spits Benteke al in de 11e minuut na een assist van Yannick Carrasco. Een vroege achterstand dus voor de ploeg van Estland. Ondanks de vroege achterstand verweerden de uitploeg zich kranig en voorkwamen ze een grotere achterstand in de rust.

Ook in de tweede helft viel er echter weer een snel tegendoelpunt. In de 53e minuut was het namelijk Carrasco zelf, de man van de eerdere assist, die ditmaal zelf het doel trof: 2-0. In de 67e minuut was het moment daar en kwam Erik Sorga binnen de lijnen. Slechts 3 (!) minuten later stond zijn naam ook op het scorebord en bracht de spits de spanning weer terug in de wedstrijd: 2-1.

Die spanning was slechts van korte duur, want in de 74e minuut bracht Thorgan Hazard de stand alweer op 3-1. Dat was tevens ook de eindstand, waardoor België zich kwalificeert voor het WK. Estland neemt het aanstaande dinsdag, 16 november om 20.45 uur, op tegen Tsjechië en dus krijgt Sorga dan opnieuw de kans om weer een doelpunt te maken voor zijn nationale ploeg.


Erik Sorga mag zich weer laten zien bij het nationale elftal van Estland. De spits van VVV-Venlo is opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels tegen België en Tsjechië. Hoewel hij weet dat het lastige tegenstanders zijn, kijkt hij uit naar de wedstrijden.

Sorga is deze kwalificatiecyclus een vaste naam in de selectie van bondscoach Thomas Häberli. Hoewel de aanvaller bij VVV niet altijd verzekerd is van een basisplaats, doet hij het voor zijn land erg goed. In de afgelopen twee interlandperiodes was hij namelijk trefzeker voor Estland in de wedstrijden tegen België ( 5-2 verlies ) en Wit-Rusland ( 2-0 winst ). België is op zaterdag 13 november opnieuw de tegenstander van Sorga, die het drie dagen later met Estland opneemt tegen Tsjechië.

In beide uitwedstrijden treft Estland een tegenstander van formaat, maar Sorga heeft wel zin in die uitdaging. “Ik kijk er heel erg naar uit, ook al worden het lastige wedstijden. Zeker tegen België, dat denk ik het beste land van de wereld is op dit moment, wordt het moeilijk. Maar het is voor ons een hele goede ervaring om tegen zo’n topploeg te spelen en we willen laten zien wat we kunnen, zoals we dat in eigen huis ook hebben gedaan. Ik hoop dat we kunnen scoren in de komende twee wedstrijden en dat we punten kunnen pakken.” Daarbij heeft Sorga zelf ook een duidelijk doel voor ogen. “Dat is makkelijk: ik wil zelf ook weer scoren!"

mf2