Menu

Jako’ wint Willy van der Kuijlen-trofee

maandag 17 mei 2021

Onze eigen Georgios Giakoumakis flikte het onmogelijke: als topscorer van de Eredivisie ontvangt hij, als eerste in de historie van het Nederlandse betaald voetbal, de Willy van der Kuijlen-trofee. Giakoumakis scoorde het afgelopen seizoen 26 goals en kroonde zich daarmee tot topschutter van Nederland. En dat is een historische, maar minstens ook net zo opmerkelijke prestatie, wanneer we bezien dat VVV-Venlo als 17e en voorlaatste degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. 

Georgios Giakoumakis spreekt dan ook als eerste uit dat de degradatie zwaar op de maag ligt: "Dan kun je topscorer van de Eredivisie worden… Maar om eerlijk te zijn; ik heb er niet zo van genoten als ik graag had willen doen."

Hij voegt eraan toe: "Het was voor mij persoonlijk een heel goed seizoen: qua statistieken en doelpunten zelfs het beste in mijn carrière. Maar dat telt nu niet. Het gaat om het team en wat dat betreft hadden we een heel moeilijk seizoen. Mijn eerste doel was om het team te helpen in de Eredivisie te blijven. Dat is ons niet gelukt en daarom heb ik hele gemengde gevoelens nu.”

De 26-jarige Griekse spits is de eerste Eredivisietopscorer die degradeert met zijn ploeg. Hij verdiende de titel onder meer door een hattrick in zijn eredivisiedebuut tegen FC Emmen, zijn vier goals tegen ADO Den Haag en een klapper van opnieuw vier treffers tegen Vitesse. In de maand januari scoorde Giakoumakis dan ook 11 keer in zes Eredivisiewedstrijden.

Georgios Giakoumakis houdt met 26 doelpunten PSV'er Donyell Malen ( 19 goals) ruim achter zich. Hij is de eerste Eredivisietopscorer van VVV en maakte de meeste goals voor de club in een Eredivisieseizoen sinds Hans Sleven in het seizoen 1958-1959 tot 24 doelpunten kwam.

‘Jako’ gaat nu snel terug naar zijn geboorteland Griekenland, om "te genieten met zijn familie" en om de bevalling van zijn vrouw mee te maken. "Daarna ga ik relaxen, want ik ben mentaal erg vermoeid", zegt de 26-jarige spits. Wat er daarna komt, valt nog te bezien: "Ik hoop dat er aanbiedingen zijn en ga spreken met VVV om te bepalen wat het beste is voor mij en de club.”

 

mf2