Menu

Jay Driessen tijdelijk nieuwe hoofdtrainer

vrijdag 15 november 2019

Oudgediende en man van de club Jay Driessen ( 50 ) is na 5 maanden weer ‘terug op het oude nest’ bij VVV-Venlo. De Venlose oefenmeester vertrok in juni jl., samen met toenmalig hoofdtrainer Maurice Steijn naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij bij Al Wahda aan de slag ging. Nu keert Driessen weer terug in Covebo Stadion - De Koel - waar hij, tijdelijk weliswaar, de functie van ‘hoofdtrainer’ op zich gaat nemen. Hij zal voorlopig de honneurs waarnemen tot aan de winterstop. Driessen staat tijdens de training van aankomende maandagmiddag op het veld in zijn nieuwe rol.

Jay Driessen over zijn terugkeer: “Tijdens mijn korte avontuur bij Al Wahda heb ik warm contact gehouden met diverse personen binnen VVV-Venlo. Toen mij gevraagd werd of ik in Venlo tot aan de winterstop voor de groep wilde gaan staan heb ik daar niet lang over na hoeven te denken en heb ik meteen “ja” gezegd. VVV-Venlo heeft natuurlijk altijd een speciale plek in mijn hart. Ik vind het dan ook geweldig dat ik weer terug mag keren bij deze fantastische club.

Het is daarnaast een mooie nieuwe uitdaging in mijn carrière. Ik weet zeker dat ik samen met de technische staf, bestaande uit Mark Luijpers, Luc Nilis en John Roox, de selectie een nieuwe impuls kan geven. Zaak is dat we, in de belangrijke wedstrijden die nog gaan komen voor de winterstop, punten gaan pakken. We gaan ervoor!”

Technisch Manager Stan Valckx: “We zijn blij dat alle zaken met trainer Robert Maaskant en assistent-trainer Raymond Libregts inmiddels netjes zijn afgerond en dat we in Jay op korte termijn een goede oplossing hebben gevonden voor de vrijgevallen ‘vacature’ van hoofdtrainer. Hij heeft de kwaliteiten én weet wat er gevraagd wordt in deze situatie. Omdat Jay echter géén diploma heeft om de functie van hoofdtrainer bij een BVO te mogen bekleden, hebben we deze constructie moeten voorleggen aan de KNVB. We hebben van de bond tot aan de winterstop dispensatie verkregen voor deze tijdelijke oplossing. We gaan ons de komende periode beraden op de invulling van de technische staf voor de tweede seizoenshelft.”

mf2