Menu

Jeugd overtuigend van start

maandag 13 augustus 2018

Twee jeugdteams van VVV-Venlo kwamen afgelopen weekend in actie en dat deden ze vol overtuiging. O19 won ruim van het Duitse VFR Fischeln terwijl O17 met 2-1 won van de leeftijdsgenoten van Fortuna Sittard.

O19 klopt Duitse tegenstander
VVV-Venlo O19 heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen vrij eenvoudig gewonnen. Tegen het Duitse VFR Fischeln U19 wisten de Venlonaren met maar liefst 6-0 te winnen. “Het begin van de wedstrijd was redelijk. Al snel werd het onrustiger doordat we meegingen in het spel van de tegenstander. Er werden veel lange ballen gespeeld waardoor er vaak omschakelmomenten ontstonden. Hierdoor werd het onrustig”, aldus trainer Dominik Vergoossen. Na een half uur werd het spel verzorgder waardoor VVV de controle over de wedstrijd kreeg en met een 2-0 voorsprong ging rusten. “In de tweede helft gingen door waar we voor rust geëindigd waren. Veel rust aan de bal, tempowisselingen, veel controle en positiewisselingen. Uiteindelijk resulteerde dit in een terechte 6-0 overwinning. Over het algemeen ben ik tevreden over de eerste wedstrijd”, zegt Vergoossen.

O17 begint seizoen met overwinning
VVV-Venlo O17 heeft afgelopen zaterdag de oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard O17 met 2-1 gewonnen. Op eigen veld speelde de Venlonaren drie blokjes van dertig minuten. Trainer Jordy Reneerkens blikt terug op de wedstrijd: “Iedereen heeft minuten gemaakt en is fit gebleven. Een leerzame wedstrijd waarin de score nog hoger uit had moeten vallen. We hebben drie verschillende ‘helften’ gespeeld, mede doordat we in verschillende samenstellingen speelden. De nadruk lag op het verdedigen en dat hebben we op een prima manier ingevuld. Een goed begin!”

Uitslagen Jeugdopleiding zaterdag 11 augustus:
VVV-Venlo O19 – VFR Fischeln U19 6-0
VVV-Venlo O17 – Fortuna Sittard U17 2-1

Start O15 & O13: maandag 13 augustus
Start O12 & O10: maandag 20 augustus

JEUGD #ISVVV

mf2