Menu

Jeugdelftallen verliezen niet

maandag 12 november 2018

Onze jeugdteams kunnen terugkijken op een succesvol weekend. Onze O19 en O17 speelden gelijk en onze O15 en O13 wisten te winnen. Voor de onderbouw teams stonden er twin-games op het programma. Een korte terugblik.

O19 gelijk tegen FC Twente
VVV-Venlo O19 nam het zaterdag thuis op tegen FC Twente. De Venlose ploeg begon sterk aan de wedstrijd. “We hadden het veldoverwicht en waren zowel aan de bal, als zonder bal sterker dan de tegenstander. We hadden onszelf voor rust meer moeten belonen. Een 1-0 ruststand was magertjes”, blikt trainer Dominik Vergoossen terug. In de rust husselde de trainer van FC Twente zijn elftal door elkaar. “Twente was na rust scherper. Toch waren wij nog altijd de betere ploeg en kregen kansen op een tweede doelpunt. Het is zuur dat we dan door een misverstand in onze defensie een doelpunt tegen krijgen. We moeten helaas genoegen nemen met een gelijkspel.”

O17 speelt sterk bij koploper De Graafschap
VVV-Venlo O17 speelde ijzersterk in de uitwedstrijd bij koploper De Graafschap maar bleef op 0-0 steken. Trainer Jordy Reneerkens: “We speelden vanuit een goede organisatie. We wisten tal van kansen te creëren. Het is doodzonde dat we onszelf niet beloonden met een doelpunt, wat zeker terecht was geweest.” De Venlonaren domineerden de wedstrijd die in een 0-0 stand eindigde. “Een groot compliment voor de ploeg wat ze vandaag hebben laten zien. Helaas hebben we niet gekregen wat we wel hadden verdiend.”

O15 maakt het zichzelf nog lastig
VVV-Venlo O15 wist afgelopen zaterdag thuis te winnen van DSO O15. De formatie van trainer Jeroen Schepens denderde in de openingsfase over de tegenstander heen en wist met een 2-0 voorsprong de rust in te gaan. “We slaagden erin de tegenstander goed onder druk te zetten en dat werd beloond met doelpunten. Na rust gingen we hier gewoon mee door waardoor het vijf minuten na de thee 4-0 stond”, zegt Schepens. VVV-Venlo maakte het zichzelf nog lastig. “We kregen in de eindfase nog drie doelpunten tegen, waardoor we het onnodig spannend maakten. Desondanks bleven de punten dik verdiend in Venlo!”

O13 wint in Rotterdam
VVV-Venlo O13 heeft afgelopen zaterdag op bezoek bij Alexandria’66 met 0-1 weten te winnen. Trainer Joeri Janssen blikt tevreden terug. “We begonnen erg sterk aan de wedstrijd en waren dreigend rond het vijandig strafschopgebied. Maar we haalden de trekker niet over.” Nu bleef het 0-0 tot de rust. “Na de hervatting veranderde het spelbeeld. De tegenstander wilde niet meer voetballen en gebruikte veel lange ballen. Door de regenval was het veld spekglad wat voetballen lastig maakte. Toch zijn we niet in de problemen gekomen en wisten we zeer terecht via een mooie aanval een kwartier voor tijd de winnende goal te maken!”

O12 verliest wederom ruim
VVV-Venlo O12 heeft de thuiswedstrijd tegen NEC ruim verloren. Trainer Maarten Hanssen had maar één conclusie over het verlies: “NEC was simpelweg de vele betere ploeg vandaag.” De Venlose ploeg verloor uiteindelijk met 7-23. “We moeten meer van ons afbijten in de duels. Aan de bal mag het tempo omhoog, zodat we niet telkens in de duels hoeven te komen. We spelen toch met veel jongens die een jaar jonger zijn. Dan is het prettiger om uit de duels te blijven. Komende week weer hard trainen en zaterdag tegen FC Groningen laten zien wat we wel kunnen”, aldus de trainer.

O10 speelt drieluik
VVV-Venlo O10 speelde zaterdag in Venlo een drieluik met NEC en PSV. ‘’Dit zijn prachtige toernooitjes voor de ontwikkeling van de spelers. Twee verschillende tegenstanders en veel wedstrijdjes in een korte tijd”, zegt trainer Coen Aarts. VVV-Venlo verloor met 10-16 van NEC en ook van PSV werd verloren, 1-16. “Beide wedstrijden gingen dan wel verloren, maar met NEC hebben we ons prima kunnen meten. We waren erg aan elkaar gewaagd. PSV was duidelijk een maatje te groot voor ons. Er was teveel ontzag vanuit onze kant voor hen. Totaal onnodig.”

Uitslagen Jeugdopleiding:
VVV-Venlo O19 – FC Twente O19 1-1
De Graafschap O17 – VVV-Venlo O17 0-0
VVV-Venlo O15 – DSO O15 4-3
Alexandria’66 O13 – VVV-Venlo O13 0-1
VVV-Venlo O12 – NEC O12 7-23
VVV-Venlo O10 – NEC O10 10-16
VVV-Venlo O10 – PSV O10 1-16

JEUGD #ISVVV

mf2