Menu

Jeugdopleiding ondergaat facelift

maandag 4 juni 2018

Voor het seizoen 2018-2019 heeft de VVV-Venlo Jeugdopleiding een hervorming ondergaan. De opleiding zal voortaan bestaan uit zes jeugdteams. Het doel van deze kwaliteitsslag is om de Jeugdopleiding nog beter te verankeren binnen de club, met een duidelijk afgestemd beleid richting het eerste elftal en de rest van de organisatie.

De opleiding zal bestaan uit de volgende teams:
Onderbouw: O10 en O12
Middenbouw: O13 en O15
Bovenbouw: O17 en O19

Jeugdtrainers Joop Oosterveld (O17 ), Mounir Azaoum (O15 ), Paul Janssen (O14 ), Rick Houben (O12 ) en Pim Hendrix (O10 ) zullen de Jeugdopleiding verlaten. De trainers gaan op zoek naar een nieuwe uitdaging. 
Jordy Reneerkens wordt toegevoegd aan de trainersstaf van de opleiding. De trainer, afkomstig uit Valkenburg, zal komend seizoen eindverantwoordelijke zijn van VVV-Venlo O17. De oud-speler van PSV, Roda JC en Fortuna Sittard komt over van de jeugdopleiding van PSV. Reneerkens liep in Eindhoven stage voor zijn UEFA-A diploma. Reneerkens zal naast zijn hoofdtrainerschap ook coördinator individuele ontwikkeling binnen de opleiding zijn. Reneerkens zal zijn functies combineren met het hoofdtrainerschap van tweedeklasser Geusselt Sport.

Het contract met jeugdtrainers Dominik Vergoossen, Jeroen Schepens, Joeri Janssen en Maarten Hanssen is verlengd. Net als Reneerkens en Aarts zullen deze trainers komend seizoen verbonden zijn aan VVV-Venlo.

Dominik Vergoossen zal komend seizoen wederom hoofdtrainer van VVV-Venlo O19 zijn. De oud-speler van Fortuna Sittard, Helmond Sport en SC Cambuur blijft hiermee eindverantwoordelijk voor het vaandelteam van de Venlonaren. Tevens zal Vergoossen de functie coördinator doorstroming 1e elftal invullen. Vergoossen zal zijn functies combineren met het hoofdtrainerschap van eersteklasser SV Someren.

Jeroen Schepens was de afgelopen twee seizoenen hoofdtrainer van VVV-Venlo O13. De uit Cuijk afkomstige trainer zal komend seizoen de verantwoording hebben over VVV-Venlo O15. Tevens zal Schepens de fysieke leerlijn binnen de opleiding gaan coördineren.

VVV-Venlo O13 zal komend seizoen onder leiding staan van Joeri Janssen. De Venlonaar was de afgelopen twee seizoenen hoofdtrainer in de onderbouw en zal komend seizoen de stap maken naar de dagopleiding. Janssen zal zijn hoofdtrainerschap net als afgelopen seizoen combineren met de functie als coördinator Scouting Jeugdopleiding.

Maarten Hanssen maakt, na enkele jaren hoofdtrainer te zijn geweest van de jongste jeugd, de overstap naar VVV-Venlo O12. De uit Asten afkomstige trainer zal het hoofdtrainerschap combineren met de functie van coördinator Partnerclubs.

Coen Aarts complementeert de staf van de opleiding. Aarts doorliep de gehele jeugdopleiding van de Venlonaren, maar wist de stap naar het eerste elftal niet te maken. De afgelopen seizoenen was hij betrokken bij de opleiding als assistent trainer. Komend seizoen zal hij eindverantwoordelijke zijn van VVV-Venlo O10.

Net als afgelopen seizoen zal Niels van Horne de krachttraining binnen de opleiding coördineren. Van Horne zal deze functie komend seizoen combineren met het assistent trainerschap bij VVV-Venlo O12. Ook Aarts en van Horne zijn voor een seizoen verbonden aan de opleiding van VVV-Venlo.

Invulling hoofdtrainers seizoen 2018-2019:

Bovenbouw:
O19 ( 1e divisie): Dominik Vergoossen
O17 ( 1e divisie): Jordy Reneerkens   

Middenbouw:
O15 ( 1e divisie): Jeroen Schepens       
O13 ( 1e divisie): Joeri Janssen

Onderbouw:
O12 (twin-games): Maarten Hanssen      
O10 (twin-games): Coen Aarts      

Roger Bongaerts zal als Hoofd Opleiding ook komend seizoen leiding geven aan de Venlose Jeugdopleiding. Hij zal wederom geassisteerd worden door Jouke Derix, coördinator Algemene Zaken Jeugd.

Wij wensen alle betrokkenen binnen de Jeugdopleiding veel succes en plezier toe in het nieuwe seizoen 18|19.

JEUGD #ISVVV

 

mf2