Menu

Jeugdspelers op stage bij West Ham

donderdag 5 april 2018

Aaron Bastiaans, Fin Pleunis en Jessy Hendriks hebben zich kostelijk vermaakt in Londen. De drie talentvolle spelers van VVV-Venlo O17 liepen afgelopen week stage bij het Engelse West Ham United in het kader van de samenwerking met VVV-Venlo. Ze werden ondersteund door stafleden Joop Oosterveld (Trainer VVV-Venlo O17 & Coördinator middenbouw) en Marcel Wagemans (Personal Coach Jeugdopleiding)

Joop Oosterveld: “Dit is mijn derde bezoek aan de West Ham United Academy en er zijn vele overeenkomsten tussen beide opleidingen. De individuele ontwikkeling is primair waarin talenten worden ondersteund door trainers en mentoren. Daarom is het super dat deze drie spelers zich hebben kunnen meten met het Premier League niveau, zelfs met oudere leeftijden. Ze hebben aangetoond dit niveau aan te kunnen en vanuit daar weer verbeterpunten meegenomen voor hun IOPP, hun Individueel Ontwikkel en Prestatie Plan.”

Als we de spelers vragen naar hun ervaringen reageren ze lovend over hun stageperiode. “Ik vind het fantastisch om te zien hoe het hier gaat in vergelijking met Nederland. Het is geweldig om met dit niveau mee te mogen spelen en daar word ik ook een betere voetballer van. Al met al echt een fantastische ervaring en wie weet wat dit in de toekomst oplevert”, aldus de 15-jarige middenvelder Aaron Bastiaans. De jeugdspelers van de Venlonaren hebben meegetraind met West Ham United U16, U18 en U23.  Dat het niveau hoog ligt, blijkt ook uit de reactie van de 15-jarige Fin Pleunis. “Het is geweldig om met zo'n goede spelers samen te spelen. Het spel gaat veel sneller en is van een veel hoger niveau dan dat we gewend zijn. Fantastisch om zoiets mee te mogen maken.”

Dat de drie stagespelers dankbaar zijn voor hun verblijf in Londen blijkt uit het overhandigde jubileumshirt van VVV-Venlo. Het shirt, uitgegeven bij het 115-jarig bestaan van de club, werd overhandigd aan Hoofd Opleiding Terry Westley en aan Adam Raimes, Hoofd Algemene Zaken van West Ham United.

Ook de 16-jarige Jessy Hendriks kijkt met enorm veel plezier terug op het verblijf in de Britse hoofdstad. “Ik heb het echt naar mijn zin gehad en vind het super mooi om mee te mogen maken. De jongens hier hebben ons geweldig opgevangen, waardoor we een hele mooie tijd hebben beleefd. Het niveau hier ligt een stuk hoger dan in Nederland, het gaat zo veel sneller”, verzucht Hendriks.

 

mf2