Menu

Jeugdspelers sluiten aan bij selectie

donderdag 24 juni 2021

Onze jeugdopleiding sterk vertegenwoordigd bij eerste training.

Zondag 27 juni vindt de eerste training van VVV-Venlo plaats in Covebo Stadion - De Koel -. De VVV-Venlo Jeugdopleiding is sterk vertegenwoordigd tijdens de eerste training. Waar jongens als Wassim Essanoussi en Yahcuroo Roemer alweer een jaar lang bij de selectie zitten, sluiten er zondag zeven jongelingen aan bij de trainingsgroep van Jos Luhukay.

Joël Roeffen, Jonas Theuerzeit, Stan Henderikx, Levi Smans, Joep Munsters, Thijme Verheijen en Justin Coenen zijn de spelers die de gloednieuwe geelzwarte trainingskleding van het eerste elftal zondag voor de eerste keer mogen aantrekken.

Stan Henderikx
De 17-jarige, uit Asten afkomstige, Stan Henderikx trainde tijdens het afgelopen seizoen al enkele malen mee bij de selectie. De linksbenige centrale verdediger doorliep de jeugdopleiding van de Venlose club vanaf de O10. Destijds sloot hij aan in de gecombineerde jeugdopleiding van VVV-Venlo en Helmond Sport.

Thijme Verheijen
Voor de eveneens 17-jarige Thijme Verheijen geldt hetzelfde: hij doorliep net als Stan Henderikx vanaf de O10 de Venlose Jeugdopleiding. De aanvallende middenvelder begon op zijn 4e met voetballen bij RK PVV in Helmond.

Levi Smans
Levi Smans is een rechtsbenige 18-jarige aanvallende middenvelder uit Herten die speelde bij VVV-Venlo in de O10 en O11. Na afwezigheid van enkele seizoenen stroomde hij vervolgens weer in bij de O17. Momenteel is hij bezig aan zijn vijfde seizoen binnen de jeugdopleiding.

Joep Munsters
Joep Munsters begon zijn voetbalcarrière bij vv Erp. De 19-jarige controlerende middenvelder kwam vervolgens via VV Gemert en de PSV-jeugd in de jeugdopleiding van VVV-Venlo terecht. Hij stroomde in bij de O17 van de Venlonaren en het afgelopen seizoen speelde hij bij de O21. Munsters liep onlangs nog stage bij de opleiding van Schalke‘04.

Justin Coenen
De Duitse linkervleugelverdediger Justin Coenen werd 19 jaar geleden geboren in het Duitse Oberkrüchten. Hij maakt vanaf 2010 deel uit van de Venlose jeugdopleiding en speelde het afgelopen seizoen, net als Munsters, in de O21.

Jonas Teuerzeit
Een andere Duitser, Jonas Theuerzeit, sloot in 2019 aan bij de O19 van VVV-Venlo. Hij kwam destijds over van Borussia Mönchengladbach. De rechtsbenige 18-jarige centrale middenvelder acteerde afgelopen seizoen in de O21.

Joël Roeffen
Rechtervleugelverdediger Joël Roeffen ( 19 ) is sinds 2011 actief bij VVV. In de voorbereiding op het afgelopen seizoen maakte hij zijn debuut in het eerste elftal in een oefenwedstrijd tegen de amateurs van Sporting ST uit Swolgen/Tienray. Daarna werd hij afgelopen seizoen aan Helmond Sport verhuurd, waarvoor hij vijf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divsie speelde. Hij krijgt nu de kans in de hoofdmacht van de Venlonaren.

Naast het zevental en de eerder genoemde Wassim Essanoussi en Yahcuroo Roemer, hebben ook Simon Janssen, Aaron Bastiaans, Delano en Vito van Crooij, Stan van Dijck, Lars Nabbe, Jens Craenmehr en Bram Verbong hun roots liggen in de jeugdopleiding van VVV-Venlo.

Hoofd Opleiding Roger Bongaerts: “Fantastisch dat we als jeugdopleiding weer zeven spelers mogen ‘afleveren’ bij de selectie. Aansluiten bij de trainingen van het eerste elftal is een enorme nieuwe impuls voor deze jongens. Dat betekent extra weerstand en een nieuwe fase in hun ontwikkeling. Nu kunnen ze laten zien wat ze in hun mars hebben. Namens de VVV-Venlo Jeugdopleiding en in het bijzonder al hun ‘oude trainers’ wens ik ze heel veel succes met deze mooie stap!”

mf2