Menu

Jeugdtalent Thomas Janssen naar Ajax

dinsdag 5 mei 2020

Jeugdspeler Thomas Janssen maakt aan het einde van het lopende seizoen de overstap van de VVV-Venlo Jeugdopleiding naar die van Ajax. De 12-jarige middenvelder komt dit seizoen uit voor VVV-Venlo Onder 13 en heeft ervoor gekozen zijn opleiding te vervolgen bij de Amsterdamse club. Janssen kwam drie seizoenen geleden over van partnerclub MVC'19 uit Maasbree en stroomde in bij VVV-Venlo in de Onder 11. Na een intensieve stageperiode bij de Amsterdammers heeft Janssen een overgang naar de jeugdopleiding van Ajax afgedwongen.

Start bij VVV-Venlo
Janssen: “Ik ben bij VVV-Venlo begonnen in de Onder 11. In mijn eerste jaar was ik nog jong en was ik heel trots dat ik bij VVV-Venlo mocht komen spelen. De eerste weken waren heel erg spannend, maar daarna wende ik snel aan mijn teamgenoten. Dat zijn nu meer vrienden dan teamgenoten geworden. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen door de spelers en de trainers. Bij trainers Joeri Janssen en Coen Aarts werd ik in Onder 11 niet alleen beter in het voetballen, maar leerde ik me ook beter concentreren."

Lastige fase overwonnen
"In het tweede seizoen begon ik in de Onder 12, bij trainer Maarten Hanssen. Ik mocht na twee weken al meetrainen bij de Onder 13, weer bij trainer Joeri Janssen", begint het jonge talent. "Trainen bij de Onder 13 was echt heel pittig en moeilijk want sommige spelers waren bijna twee jaar ouder dan ik en waren écht heel goed. Ik werd er een beetje onzeker van, maar ook dat ging steeds beter. Ik heb dat seizoen in de Onder 13 vooral geleerd om voor mezelf op te komen."

Laatste seizoen Venlo
"Het afgelopen seizoen zat ik in Onder 13 en leerde ik van trainer Rens Sleegers veel in kleine ruimtes te bewegen. Van trainer Marcel Wagemans leerde ik hoe ik positief kan denken en hulp kan vragen als iets niet lukt", zegt Janssen.

Overstap naar Amsterdam
"Nu ga ik naar Ajax. Ik verwacht dat de eerste weken, misschien wel maanden, heel spannend gaan worden", zegt Janssen over zijn overstap naar Ajax. "Ik ga ook verhuizen naar een gastgezin in Amsterdam. Ik verwacht dat ik bij Ajax een betere speler word en mentaal ook sterker kan worden. Ik denk dat de jongens met wie ik ga spelen heel aardig zijn."

VVV-Venlo wenst Thomas Janssen veel succes en plezier bij Ajax.

mf2