Menu

Talenten op uitleenbasis naar Helmond

maandag 9 november 2020

Drie jeugdtalenten van VVV-Venlo onder 21 jaar versterken per direct de selectie van Helmond Sport. Vanwege de formele samenwerking met de Helmondse club zijn deze spelers met onmiddellijke ingang speelgerechtigd voor het team van trainer Wil Boessen.

Rechtervleugelverdediger Joël Roeffen ( 19 ) is sinds 2011 actief bij VVV. In de voorbereiding op dit seizoen maakte hij onder trainer Hans de Koning zijn debuut in het eerste elftal in een oefenwedstrijd tegen de amateurs van Sporting ST uit Swolgen/Tienray.

De eveneens negentienjarige Ramon de Wilde is een aanvallende middenvelder. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor Schwarz-Weiß Rehden in de Regionalliga Nord (vierde niveau in Duitsland), daarvoor speelde hij  al 8 seizoenen in de jeugdopleiding  van VVV-Venlo.

Jessy Hendrikx wordt in januari negentien. De middenvelder maakt al sinds 2012 onderdeel uit van de Venlose jeugdopleiding. In het seizoen 2018-2019 kwamen ze alle drie een aantal wedstrijden uit voor het toenmalig gecombineerde beloftenelftal van VVV-Venlo en Helmond Sport, onder leiding van Remond Strijbosch.

Hoofd Jeugdopleidingen Roger Bongaerts: “Voor deze spelers is het goed om in een nieuwe omgeving met extra weerstand een nieuwe fase in hun ontwikkeling aan te gaan. Zij zullen in Helmond kans maken op speelminuten in het eerste elftal en uitkomen in een competitie waar het er écht om gaat. Goed voor die jongens én goed voor beide clubs. Een win-win-situatie voor ons allen.”

VVV-Venlo wenst het drietal heel veel succes in Helmond

mf2