Menu

Jeugdteams starten met drie punten

maandag 3 september 2018

Afgelopen zaterdag zijn onze O19, O17, O15 en O13 gestart aan hun competitie in de 1e divisie. De O12 nam het in een oefenwedstrijd op tegen NAC Breda en voor de O10 stond een training op het programma.

O19 start competitie met drie punten
VVV-Venlo O19 is het seizoen goed gestart. In eigen huis werd er met 3-1 gewonnen van FC Emmen O19. “We begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen kans op kans. We hadden voor rust al vaker kunnen scoren dan een keer”, zegt trainer Dominik Vergoossen. Na rust gingen de Venlonaren verder waar ze gebleven waren en creëerden veel kansen. Het was dan ook al snel na rust 2-0. “Na de 2-0 werd het slordig, verloren we veel duels en de tweede ballen waren voor de tegenstander. FC Emmen kwam terug tot 2-1 en we hadden enkele keren wat geluk. Het was een opluchting dat we na een dik uur voetballen de 3-1 maakten waardoor de wedstrijd gespeeld was.”

O17 verliest in Breda van NAC
VVV-Venlo O17 wist de eerste competitiewedstrijd tegen NAC O17 niet winnend af te sluiten. “In de eerste helft was het spel in evenwicht. Beide ploegen kregen kansen. Het ontbrak bij ons aan scherpte in de eindfase”, aldus trainer Jordy Reneerkens. De thuisploeg ging met een 1-0 voorsprong de rust in. “Na rust was NAC de betere ploeg en creëerde ook meer mogelijkheden. Op basis van de hele wedstrijd waren ze dan ook de terechte winnaar.”

O15 start overtuigend
VVV-Venlo O15 heeft zaterdag overtuigend gewonnen van DWS O15. In eigen huis werden de Amsterdammers met maar liefst 8-3 verslagen. “Mooi om de competitie met een overwinning te beginnen. Ondanks onnodige tegendoelpunten hebben we veel kansen gecreëerd en mooie doelpunten gescoord. Een goed begin van de competitie!”, zegt een tevreden trainer Jeroen Schepens

O13 begint met ovewinning in Den Haag
VVV-Venlo O13 is het seizoen gestart met een 0-1 overwinning op Quick O13 uit Den Haag. “De eerste helft hadden we moeite met het creëren van kansen, maar gaven we ook amper iets weg. Na rust was onze doelman belangrijk met een geweldige redding”, blikt trainer Joeri Janssen terug. “Na rust vond ik ons veldspel er een stuk beter uitzien en werden we dreigender. In de omschakeling van de tegenstander stonden we tweemaal niet goed waardoor we het onszelf lastig maakten. Vlak voor tijd maakten we een van onze kansen gelukkig wel af. Lekker om met drie punten te starten!”

O12 oefent tegen NAC
VVV-Venlo O12 oefende zaterdag tegen NAC O12. “Het was een nuttige oefenwedstrijd voor de jongens, ondanks de uitslag. We weten waar onze verbeterpunten liggen”, concludeert trainer Maarten Hanssen. “Komende zaterdag start de eerste kwalificatieronde voor de competitie indeling. Het is zaak om de leermomenten mee te nemen richting komende zaterdag als onze kwalificatie rondes starten.”

Uitslagen Jeugdopleiding zaterdag 1 september:

Competitie:
VVV-Venlo O19 - FC Emmen O19: 3-1
NAC O17 - VVV-Venlo O17: 4-1
VVV-Venlo O15 - DWS O15: 8-3
Quick O13 - VVV-Venlo O13: 0-1

Oefen:
VVV-Venlo O12 - NAC O12: 7-28

Vrij:
VVV-Venlo O10

JEUGD #ISVVV

mf2