Menu

Jeugdteams tonen veerkracht

maandag 27 augustus 2018

Wekelijks blikken we terug op de prestaties en resultaten van onze zes jeugdteams. Afgelopen zaterdag stonden er voor onze O19, O17, O15 en O13 wedstrijden in de eerste bekerronde op het programma. De onderbouw teams O12 en O10 namen deel aan toernooien met een sterk internationaal deelnemersveld.

O19 komt sterk terug na achterstand
VVV-Venlo O19 wist een ronde verder te bekeren. In Almere werd er gewonnen van Almere City O19. “We kende een moeilijke start. We kwamen lastig onder de hoge druk van de tegenstander uit. Toch kwamen we na een mooie aanval op voorsprong”, aldus trainer Dominik Vergoossen. De Venlonaren lieten echter de voorsprong in een kort tijdsbestek uit handen glippen. Na twee omschakelmomenten van de tegenstander keken de geelzwarten tegen een 2-1 achterstand aan. “En na rust kregen we direct weer een tegendoelpunt te verwerken. De spelers hebben dit goed verwerkt en ons spel werd alsmaar beter. We konden ons terug knokken in de wedstrijd en wisten een penalty serie uit het vuur te slepen die we winnend afsloten. Al met al blij dat we een ronde verder zijn!”

O17 onderuit na spektakelstuk
VVV-Venlo O17 leek in de eerste ronde van de beker al na een uur voetballen uitgeschakeld te zijn door Almere City O17. “Het is knap hoe we terugkwamen in de wedstrijd en zijn omgegaan met een 1-4 achterstand”, zegt trainer Jordy Reneerkens. De Venlonaren wisten zich terug te knokken naar een 4-4 gelijke stand. Reneerkens: “We misten een grote kans en een strafschop in de laatste minuten van de reguliere speeltijd. Ook in de penaltyreeks kregen we twee keer de kans om de winnende te maken. Het is zuur dat je dan alsnog verliest. Maar de manier hoe we de tweede helft gespeeld hebben moeten we meenemen naar volgende week als de competitie start.”

O15 toont twee gezichten
VVV-Venlo O15 maakte de reis naar Alphen aan de Rijn om het op te nemen tegen Alphense Boys O15. De Venlonaren hadden het de eerste helft erg lastig met de fysiek sterke tegenstander. “We hebben het voor rust weggegeven. Het besef kwam pas na rust dat we voetballend sterker waren dan de tegenstander”, aldus trainer Jeroen Schepens. In de rust stond er al een 4-0 achterstand op het scorebord. “De ploeg verdient een compliment omdat we terugkwamen tot uiteindelijk 5-4, helaas maak je dan de gelijkmaker niet en valt de 6-4. Een leerzame wedstrijd!”

O13 wint na strafschoppen
VVV-Venlo O13 wist zaterdagmiddag SC Heerenveen O13 in bedwang te houden. “We speelden erg gedisciplineerd in de organisatie. Knap dat de jongens dat op deze leeftijd al zo goed uit kunnen voeren. De tegenstander had het er niet gemakkelijk mee”, zegt trainer Joeri Janssen. De Venlonaren mochten enkele keren opgelucht ademhalen, maar wisten de nul te houden. “We creëerden zelf niet veel, hadden soms wat geluk maar heel veel kansen creëerde de tegenstander ook niet. Dat we met strafschoppen winnen van deze sterke tegenstander is een boost voor de jongens, ik ben enorm trots op de groep!” aldus Janssen.

O12 treft internationale topploegen
VVV-Venlo O12 nam afgelopen weekend deel aan het MVC'19 Onder 12 Toernooi. In Maasbree werd er onder andere gespeeld tegen Ajax, Bayer'04 Leverkusen, Odense SK en KRC Genk. “Op dag 1 hadden we moeite om ons aan te passen aan het grote veld. Daarnaast zaten de resultaten niet echt mee tegen sterke tegenstanders”, zegt trainer Maarten Hanssen. Op dag 2 kwamen de Venlonaren beter uit de verf. “Van Ajax verliezen we in de slotminuut en van Odense SK winnen we. De ploeg heeft zich goed gerevancheerd na de eerste dag. Niet te vergeten dat we het gehele toernooi met enkele O11 spelers gespeeld hebben. Het was goed om te zien dat ook zij goed konden aanhaken aan het hoge niveau. Het was een leerzaam weekend voor de ploeg!”, aldus Hanssen.

O10 speelt tegen topploegen op toernooi
VVV-Venlo O10 nam dit weekend deel aan het Miniorentoernooi. “Een sterk bezet toernooi waar we het onder andere opnamen tegen Borussia Mönchengladbach en Feyenoord. We konden iedere wedstrijd wel mee met het niveau van de tegenstander. Dat was goed om te zien”, zegt trainer Coen Aarts. In Horst eindigden de Venlonaren op een tiende plaats waar Schalke'04 het toernooi won. “We kregen enkele wedstrijden in de laatste minuut een tegendoelpunt waardoor we de wedstrijd verloren. Anders hadden we nog wel iets hoger kunnen eindigen. De jongens hebben tegen internationale top tegenstanders gespeeld en zich prima staande gehouden”, aldus Aarts.

Uitslagen Jeugdopleiding zaterdag 24 augustus:

1e bekerronde:
Almere City O19 - VVV-Venlo O19*          3-3
VVV-Venlo O17 - Almere City O17*           4-4
Alphense Boys O15 - VVV-Venlo O15       6-4
VVV-Venlo O13* - SC Heerenveen O13   0-0
(*= wint na strafschoppen)

Toernooien:
MVC'19 Onder 12 Toernooi         12e plaats
Onder 10 Miniorentoernooi        10e plaats 

 JEUGD #ISVVV

mf2