Menu

Jeugdtrainers VVV-Venlo in China

maandag 29 juli 2019

De afgelopen twee weken hebben onze jeugdtrainers Maarten Hanssen en Rens Sleegers voetbalkampen begeleid in de Chinese stad Zhengzhou. Tientallen Chinese jongeren namen daar deel aan voetbalkampen op het complex van Zhengzhou Normal University. Maarten en Rens hebben hierbij de organisatie geholpen in het samenstellen van het voetbalprogramma en hebben zelf voetbalactiviteiten begeleid. 

Zhengzhou is een miljoenenstad in de provincie Henan in centraal China. Sinds enige tijd zijn wij in gesprek met partijen uit deze provincie om partnerships op te starten. Kennisdeling en ondersteuning bij de voetbalontwikkeling in China is hierbij het uitgangspunt. In navolging van het partnership met de Beijing Sport University hopen wij hiermee een tweede voet aan de Chinese grond te zetten. 

Tijdens deze voetbalkampen hebben onze jeugdtrainers ook bezoek gekregen van de KNVB in onder andere de persoon van algemeen directeur Gijs de Jong. Hij was in China voor het bekrachtigen van het samenwerkingsverband tussen de KNVB en de Chinese voetbalbond. Met onze activiteiten hopen wij ook bij te dragen aan de ambities die de KNVB heeft in China. De recente voetbalkampen zijn hopelijk een opstap naar een verder partnership in de provincie Henan, net als dat wij hopen dat het partnership met Beijing Sport University een verder vervolg gaat krijgen.

mf2