Menu

Jong FC Groningen - Jong VVV-Venlo

maandag 20 januari 2020

De eerste uitwedstrijd na de hervatting was meteen in het hoge Noorden bij FC Groningen voor Jong VVV-Venlo. De wedstrijd begon om 18.30 uur  en het beloofde een pittige pot te worden voor de Venlonaren op het koude Sportpark Corpus Den Hoorn.

Het eerste kwartier zette FC Groningen veel druk op de helft van de geel-zwarten, maar de gastheren konden behoudens een schot van Suslov nimmer gevaarlijk worden. VVV, echter, probeerde in de tegenstoten dreigend te zijn en dat lukte uitstekend. In de 19e minuut was het Jessy Hendrikx die met een afstandsschot de keeper wist te verschalken. Zijn schot vanaf 20 meter had een lastige stuit en zo stond VVV-Venlo met 0-1 voor in Groningen.

Even later in de 25e minuut verdubbelde Sotirios Kokkinis met een intikker nadat Yahcuroo Roemer hem wist te bereiken met een afgemeten voorzet: 0-2 voor de Venlonaren! VVV gaf FC Groningen een lesje in effectiviteit. Daarna was FC Groningen nog eenmaal gevaarlijk voor de theepauze met Slor met een schot op de paal, maar daarna was de bal een prooi voor Van Crooij.

VVV ging met een 0-2 voorsprong de rust in, in de wetenschap dat de tweede helft van een net zo hoog tempo zou zijn. FC Groningen begon sterk aan de tweede helft en wist in de 57e minuut de aansluitingstreffer te maken via Poll. Dit doelpunt viel in een fase waarin het overleven was voor de Venlonaren.

In de 70e minuut moest men capituleren op een afstandsschot van El Messaoudi. Het schot verdween in de kruising en keeper Van Crooij kon er alleen maar naar kijken: 2-2. Met nog twintig minuten te spelen, kon het duel alle kanten op.

Het werd overleven voor VVV, want het was FC Groningen dat aandrong en aan de poort klopte. Een salvo aan aanvallen werd richting het Venlose doel gevuurd, maar VVV-Venlo bleef als collectief knokken tegen dit sterke FC Groningen en wist een 2-2 gelijkspel eruit te slepen. De Venlonaren kregen nog een kans op het einde van de wedstrijd, maar na 90 minuten spelen stond de 2-2 op het scorebord. Een goed resultaat!

Volgende week speelt Jong VVV-Venlo thuis in eigen stadion tegen Jong RKC Waalwijk. Die wedstrijd begint om 18.30 uur en ook in deze wedstrijd zal er gestreden worden om drie belangrijke punten!


Jong FC Groningen - Jong VVV-Venlo: 2-2

Scoreverloop: 19. Hendrikx ( 0-1 ), 26. Kokkinis ( 0-2 ), 57. Poll ( 1-2 ), 70. El Messaoudi ( 2-2 ).

Gele kaarten: N. Munsters (VVV-Venlo), Poll (FC Groningen)

Rode kaarten: -


Opstelling VVV-Venlo
: Van Crooij; Roeffen, Van Dijck, J. Munsters, Hendrikx ( 78. Mami); Ngobi, Blaszcyk ( 65. Pleunis), Probst; Roemer, Kokkinis en N. Munsters

mf2