Menu

Jong Feyenoord - Jong VVV-Venlo 2-1

maandag 2 maart 2020

Jong VVV-Venlo moest op maandag 2 maart op verplaatsing naar Rotterdam. Daar stond om 18.30 uur de wedstrijd Jong Feyenoord op het programma voor de Venlonaren.

In de eerste helft wist VVV-Venlo prima stand te houden tegen de Rotterdammers en stond het erg goed in de organisatie, waardoor Feyenoord amper kansen kreeg. VVV-Venlo was aan de bal sterk en de grootste kans was dan ook voor VVV-Venlo. Wright speelde zichzelf goed vrij aan de rand van de 16 en schoot met links richting de lange hoek. Zijn schot was net te scherp, waardoor het bij 0-0 bleef.

Dit was ook tevens de ruststand en in de tweede helft zou VVV-Venlo verder gaan met het vertoonde spel. Feyenoord was iets feller en dominanter, maar de geel-zwarten hadden geen grote problemen met de aanval van Feyenoord en leek het spelbeeld van de eerste helft te evenaren.

Na een uur spelen begon Feyenoord aan de deur te kloppen en het was in eerste instantie aan Van Crooij te danken dat het 0-0 bleef. In de 66e minuut werd het echter 1-0 voor de gastheren, nadat Belarbi met links in de korte hoek een goal maakte. Het was nu aan VVV om de gelijkmaker te gaan produceren in het restant van deze wedstrijd.

De mannen deden dit ook tot aan de slotfase, maar kregen in de counter de 2-0 om de oren. Bannis kon ontsnappen aan de Venlose verdediging en buitenspel, waardoor de achterstand vergroot werd in de 88e minuut. Even later in de 89e minuut maakte Essanoussi wel nog de aansluitingstreffer door met links via de paal binnen te schieten, maar de enkele minuten die er overbleven, waren niet genoeg voor een gelijkspel.

Jong VVV heeft prima weerstand geboden tegen Jong Feyenoord en gezien het spelbeeld hadden ze wellicht meer verdiend. Vanaf nu gaat het vizier op de volgende wedstrijd en dat is tegen Jong Go Ahead Eagles thuis.

Jong Feyenoord - Jong VVV-Venlo
Doelpunten: 66. Belarbi ( 1-0 ), 88. Bannis ( 2-0 ), 89. Essanoussi ( 2-1 )
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -

Van Crooij; Pleunis, Schafer, Van Dijck, Dekker; S. Janssen, Cattermole ( 46. Essanoussi ), Linthorst; Sinclair, Wright en Roemer ( 64. Kokkinis ).

mf2