Menu

Jong Heracles - Jong VVV-Venlo 4-0

maandag 3 februari 2020

Op maandagavond 3 februari speelde Jong VVV-Venlo een uitwedstrijd in de beloftencompetitie. Om 18.30 uur werd er afgetrapt door de mannen van trainer Jordy Reneerkens in Almelo, om daar te spelen tegen Jong Heracles Almelo.

Het begin van de wedstrijd was voor Heracles Almelo dat goed gebruik wist te maken van de ruimte die geboden werd. De thuisploeg speelde met spelers die al flink wat Eredivisie duels achter hun namen hebben staan, tegenover een zeer jonge Venlose ploeg. Nadat de thuisploeg de eerste corner kreeg, kwam ook het eerste gevaar. De corner werd in eerste instantie afgeslagen, maar uiteindelijk bracht een nieuwe voorzet gevaar en kon Dario van den Buijs de 1-0 binnenkoppen.

In de fase na de eerste 10 minuten leek VVV-Venlo iets meer te kunnen doen in aanvallend opzicht, maar meer dan echte speldenprikjes werden het helaas niet. Heracles komt in de 25e minuut op een 2-0 voorsprong, nadat Dabney Dos Santos een volley achter keeper Verbong knalt. Het werd nu nog lastiger voor de geel-zwarten om hier resultaat te halen.

Dit was ook tevens de ruststand in Almelo in de wetenschap dat in de tweede helft een 2-0 achterstand omgebogen moest worden. Dat zou echter heel moeilijk worden.

VVV-Venlo kon dit helaas niet vertalen in kansen in de tweede helft en in de 50e minuut maakte Adrian Szöke met een intikker, de 3-0. Stan van Dijck probeerde het nog vanuit een vrije trap op 20 meter van het doel, maar deze inzet was een prooi voor de keeper. Het slotakkoord was voor Mohamed Amissi die in twee instanties keeper Verbong wist te verslaan: 4-0.

De thuisploeg had een volwaardig Eredivisie elftal opgesteld tegenover een Jong VVV-Venlo dat bijna met alleen maar spelers uit de O19 aantrad. Uiteindelijk bleek dit Heracles Almelo enkele maten te groot voor onze jongens, die overigens alle strijd hebben geleverd om resultaat te leveren. Helaas heeft Jong VVV-Venlo hiermee de tweede nederlaag op rij moeten incasseren in deze sterke kampioenspoule.

Volgende week speelt de Venlose formatie weer een thuiswedstrijd, dan is Jong Roda JC de tegenstander om 18.30 uur in Venlo, met opnieuw een kans op drie punten!

Jong Heracles Almelo – Jong VVV-Venlo
Scoreverloop: 4. Van den Buijs ( 1-0 ), 25. Dos Santos ( 2-0 ), 50. Szöke ( 3-0 ), 87. Amissi ( 4-0 )

Gele kaarten:
-
Rode kaarten: -

Opstelling VVV-Venlo: Verbong; Roeffen, Van Dijck, Pleunis, Coenen; N. Munsters, J. Munsters ( 83. Nabbe ), Essanoussi; Kokkinis, Hendrikx ( 56. Clabbers ) en Roemer.

mf2