Menu

Jong Oranje naar Venlo

vrijdag 10 juli 2020

Eerste resultaat natuurgras: Jong Oranje naar Venlo

Het eerste concrete resultaat van de aanleg van het natuurgras in Covebo Stadion – De Koel – in Venlo is al bekend: Jong Oranje komt in oktober op bezoek voor de wellicht beslissende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Gibraltar. Zij trachten zich te kwalificeren voor het EK 2021 in Hongarije en Slovenië.

Jong Oranje speelt eerst op dinsdag 8 september in Almere tegen Jong Noorwegen en komt daarna uit, op donderdag 8 oktober, tegen Jong Gibraltar in Venlo. De aftraptijd voor deze wedstrijd wordt op een later moment bekend.

Er werd in het verleden al vier keer eerder in Venlo afgetrapt. De laatste keer dat dit gebeurde was op 20 november 2007 tegen Jong Roemenië. Jong Oranje won deze wedstrijd toen met 1–0 door een doelpunt van Royston Drenthe.

Jong Oranje-coach Erwin van de Looi. “Voor ons is het mooi om weer met Jong Oranje het land in te gaan. In Almere is Jong Oranje nog nooit geweest en in 2007 was het de laatste keer in Venlo. Dit geeft ons de kans om ook aan de fans in deze steden van dichtbij te laten zien hoe goed we kunnen voetballen. Wel is het natuurlijk nog even afwachten hoeveel supporters er straks daadwerkelijk mogen komen, maar vanuit Jong Oranje hebben wij er in ieder geval zin in.”

Algemeen Directeur Marco Bogers van VVV-Venlo: “Wij hebben, toen we wisten dat we natuurgras zouden krijgen, meteen bij de KNVB neergelegd dat we graag ook interlandwedstrijden organiseren in Covebo Stadion - De Koel -. Wie had gedacht dat we drie maanden later Jong Oranje al op bezoek zouden hebben? Fantastisch toch!

De laatste keer is alweer bijna 13 jaar geleden. Toen scoorde Drenthe de winnende tegen Roemenië. Nu komt wederom een hele talentvolle lichting hier op bezoek. Recentelijk kwamen jongens als Teun Koopmeiners en Dani de Wit van AZ, Perr Schuurs van Ajax, Justin Bijlow en Tyrell Malacia van Feyenoord, Rick van Drongelen van Hamburger SV en Javairo Dilrosun van Hertha BSC nog voor Jong Oranje uit. Die mannen zouden hier in oktober zomaar samen in De Koel kunnen spelen…

En er bestaat zelfs nog een kleine kans dat de wedstrijd tegen Jong Gibraltar de plaatsingswedstrijd wordt. Maar dat is natuurlijk afhankelijk van de ontwikkelingen in de poule(s). Wij verheugen ons in ieder geval op dit mooie vooruitzicht.”

Het Jong Oranje van trainer Erwin van de Looi staat op dit moment bovenaan in de groep met twaalf punten uit vier wedstrijden. Jong Oranje heeft nog zes groepswedstrijden op het programma staan.

mf2