Menu

Jong RKC - Jong VVV-Venlo 3-1

maandag 19 augustus 2019

Jong VVV-Venlo begon de competitie met een uitwedstrijd tegen Jong RKC Waalwijk. Om 18.30 uur werd er afgetrapt in het Mandemakers stadion in het duel om de eerste 3 punten.

De eerste tien minuten van de wedstrijd golfde het spel op en neer met een licht overwicht voor de Venlonaren, maar het waren de gastheren die op voorsprong kwamen. In de 7e minuut wisten ze middels een vlotte combinatie dat resulteerde in een schot net buiten de zestien, de score te openen. Het antwoord van VVV-Venlo liet niet lang op zich wachten, want in de 14e minuut was het Scheimann die goed opkwam aan de linkerkant en met een subtiele voetbeweging de 1-1 wist te noteren. Vanaf de 1-1 tot aan met de 40e minuut was het VVV-Venlo dat grip op de wedstrijd had en verschillende kansen wisten te noteren via Scheimann, Wright en Munsters.

Toch gingen we met een 2-1 achterstand rusten. Keeper Craenmehr wist in de 40e minuut nog knap redding te brengen, oog in oog met Vermeulen, maar even later moest hij toch capituleren bij een laag schot van Koenraat. Met die 2-1 ging VVV-Venlo rusten in de wetenschap dat in de tweede helft die achterstand ongedaan gemaakt moest worden.

Ook in die tweede helft ging het gelijk op tussen de Brabanders en de Limburgers. Waar VVV-Venlo genoeg balbezit had en dreiging naar voren, was het RKC Waalwijk dat de kansen kreeg. Nadat Craenmehr opnieuw goed redding bracht, was het Seys in de 68e minuut die met een krullend schot die de 3-1 tegen de touwen schoot. Het was RKC dat in deze fase van de wedstrijd iets sterker was, maar richting het laatste kwartier namen de Venlonaren het heft in handen. Dit resulteerde in schoten van Bastiaans, Wright en Wienhoven, maar deze troffen allen geen doel.

Na 90 minuten vond het arbitrale trio het genoeg geweest en werd er gefloten voor het einde van de wedstrijd. Jong VVV-Venlo begint de competitie met een 3-1 nederlaag tegen Jong RKC Waalwijk. Volgende week maandag 26 augustus mogen de Venlonaren opnieuw strijden voor de eerste drie punten, dan is thuis in Covebo - Stadion de Koel – Jong Willem II de tegenstander.

Jong RKC Waalwijk – Jong VVV-Venlo 3-1 ( 2-1 )

Scoreverloop: Seys ( 1-0 ), Scheimann ( 1-1 ), Koenraat ( 2-1 ), Seys ( 3-1 ).
Gele kaarten: Pleunis
Rode kaarten: -

Opstelling VVV-Venlo: Craenmehr, Dekker, Van Dijck, Pleunis ( 71. Samson), Van Dooren ( 46. Roemer), J. Munsters, Wienhoven, Scheimann, Bastiaans, Opoku ( 51. N. Munsters) en Wright.

 

mf2