Menu

Jong VVV-Venlo - Jong RKC Waalwijk 2-5

maandag 27 januari 2020

Na het knappe gelijkspel van VVV-Venlo bij FC Groningen, stond de volgende wedstrijd alweer voor de deur. Jong RKC dat het goed doet dit seizoen, kwam op bezoek in Venlo en de manschappen van Jordy Reneerkens stonden voor een zware taak.

Eerder dit seizoen werd verloren in Waalwijk en de geel-zwarten wilden dit graag gaan rechtzetten. Dat bleek ook in de eerste paar helft, waarin VVV effectief was in de aanval en op 2-0 kwam. Allereerst was het Haji Wright die door goed doorging en uiteindelijk was het John Yeboah die eenvoudig kon afronden in de 12e minuut. Wright verdubbelde de score even later met een stift over de uitkomende keeper: 2-0.

Dat RKC een goede ploeg is werd daarna wel duidelijk, want ze zochten veelvuldig de aanval op en kwamen via Dylan Vente op 2-1 in de 34e minuut. Het was aan de geel-zwarten om de Waalwijkse aanval af te slaan en dat deden ze ook tot aan de rust.

De tweede helft begon eigenlijk met hetzelfde spelbeeld en RKC was naarstig op zoek naar de 2-2. Na een uur spelen draaide de wedstrijd in het voordeel van de gasten nadat Tahiri in de 59e en 60e minuut wist te scoren en daardoor kwam de stand op 2-3 voor RKC. Kort daarna waren Yeboah en Wright dicht bij de gelijkmaker, maar ze kwamen net tekort voor een doelpunt.

Waar het bij VVV-Venlo niet lukte, lukte het bij RKC wel. Zij prikten in de 70e en 82e minuut nog een goal erbij, waardoor de eindstand van 2-5 op het scorebord kwam. Een nederlaag van de Venlonaren tegen RKC was een feit en ploeg moest dus haar meerdere erkennen in de Brabanders.

De volgende week moeten de geel-zwarten weer optreden. Dan speelt de ploeg uit in Almelo, tegen Heracles, op jacht naar de 3 punten.

Jong VVV-Venlo – Jong RKC Waalwijk 2-5
Scoreverloop: 12. Yeboah ( 1-0 ), 29. Wright ( 2-0 ), 34. Vente ( 2-1 ), 59. Tahiri ( 2-2 ), 60. Tahiri ( 2-3 ), 70. Maatsen ( 2-4 ), 82. Rienstra ( 2-5 )

Gele kaarten: -
Rode kaarten: -

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij; Roeffen, Schäfer, Van Dijck, Jahn; J. Munsters ( 71. Probst ), Neudecker, Essanoussi; Yeboah ( 79. Kokkinis ), Wright en Roemer.

 

 

 

mf2