Menu

Jong VVV verslaat jong Roda

maandag 10 februari 2020

Op maandagavond 10 februari speelde Jong VVV-Venlo een thuiswedstrijd. Om 18.30 stond voor de tweede keer dit seizoen de derby tegen Jong Roda JC op het programma in De Koel.

De wedstirjd begon met de ploegen in evenwicht, maar na de eerste 10 minuten begon VVV-Venlo dominanter te voetballen en dat resulteerde in een kansje voor Kokkinis. Zijn omhaal was spectaculair maar ging langs het doel van Roda JC. Even later in de 17e minuut was het raak voor de Venlonaren. Roemer ging goed door aan de rechterkant en het had overzicht om Linthorst te bedienen. Die twijfelde niet en schoot de 1-0 tegen de touwen!

Het spelbeeld bleef hetzelfde met de grootste kansen voor VVV. Het was de thuisploeg dat in de 34e minuut de ruststand van 2-0 bepaalde. Roemer had een strakke voorzet in huis en die werd binnengewerkt door Flapper van Roda JC. Met deze voorsprong gingen de geel-zwarten ook de theepauze in.

De tweede helft ging verder waar de eerste opgehouden was, met VVV dat dominanter was. Toch was het Roda JC dat de eerste grote kans had. Zij kregen namelijk een penalty, maar die werd knap gekeerd door Van Crooij! Het bleef dus 2-0. Kort daarna was het Roemer die de wedstrijd op slot gooide in de 80e minuut. Hij schoot na een prachtige pass van Essanoussi, raak in de kruising: 3-0.

In de 89e minuut deden de gasten nog iets terug: 3-1, maar dat was dan ook het laatste wapenfeit van deze wedstrijd. Na 90 minuten spelen floot de scheidsrechter af en kon VVV de eerste overwinning in deze poule vieren! Sterker nog, er werd gewonnen van Roda JC dat nog niets verloren had in deze poule, een knappe prestatie dus van de mannen van Jordy Reneerkens.

De volgende wedstrijd is wederom een verre reis. Ditmaal gaan we in Heerenveen spelen tegen de plaatselijke sportclub. Om 18.30 uur zal er afgetrapt worden in het Noorden.

Jong VVV-Venlo – Jong Roda JC
Scoreverloop: 17. Linthorst ( 1-0 ), 34. Flapper E.D. ( 2-0 ), 80. Roemer ( 3-0 ), 89. Jap Tjong ( 3-1 )
Gele kaarten: Neudecker
Rode kaarten: -

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij; Janssen, Gelmi, Van Dijck, Dekker; Neudecker, Cattermole ( 74. Munsters), Linthorst ( 63. Essanoussi); Verheijen ( 67. Hendrikx), Kokkinis en Roemer

 

mf2