Menu

Jong VVV wint royaal Limburgse derby

maandag 23 september 2019

Na de onfortuinlijke nederlaag tegen Jong FC Den Bosch vorige week, was het de vraag hoe de ploeg van Jordy Reneerkens zou reageren in de wedstrijd – en tevens derby – tegen Jong Roda JC. Stadion de Koel was het decor bij treffen tussen deze Limburgse rivalen.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of de voorsprong was al voor VVV-Venlo. Jerome Sinclair ging goed door aan de rechterkant en schoot met zijn rechter, de bal in de lange hoek: 1-0! Een betere start kon de ploeg zich niet wensen. Daarna was het VVV-Venlo dat een beetje afwachten was en daar maakte Roda JC goed gebruik van. Een serie aanvallen was gevaarlijk en dat leidde in de 12e minuut tot de gelijkmaker van Ivan Prtajin. Een kleine domper voor de Venlonaren.

Hierna volgde een fase waarin de ploegen gelijkwaardig aan elkaar waren met kansen over en weer. Het was aan keeper Delano van Crooij te danken dat er maar één tegengoal viel en dat zorgde aan de andere kant ook voor vertrouwen. Richard Neudecker schoot een vrije trap prachtig in de verre hoek in de 28e minuut, net onder de kruising, waardoor de geel-zwarten aan de leiding gingen. Even later was het Roel Janssen die een voorzet van Sinclair op waarde wist te schatten en de 3-1 tegen de touwen schoot.

De 3-1 voorsprong was ook tevens de ruststand in deze wedstrijd, waarbij VVV hoopte dit te gaan uitbouwen in de tweede helft. In de tweede helft begon Roda JC sterk, maar het was VVV-Venlo dat de voorsprong wist uit te breiden. Damian van Bruggen plukte de bal behendig uit de lucht en schoot met links uit de draai. Zijn inzet verdween via de binnenkant van de paal in het doel van de gasten uit Kerkrade: 4-1!

In de 69e minuut deed Roda JC iets terug middels Alberg die een miscommunicatie in de defensie direct afstrafte: 4-2. Het was een fase waarin Roda JC verschillende kansen kreeg, maar Delano van Crooij hield de ploeg op de been. Het slotakkoord was echter voor VVV-Venlo. Neudecker zag keeper Mertens ver uit zijn goal staan en wist met een bekeken lob de doelman te verschalken: 5-2! Dat was tevens de eindstand, waarmee de Venlonaren zich goed wisten te herstellen van de nederlaag in Den Bosch.

Volgende week wacht alweer de volgende tegenstander, dan is NAC Breda de tegenstander in Breda.

Jong VVV-Venlo – Jong Roda JC 5-2 ( 3-1 )
Scoreverloop: 2. Sinclair ( 1-0 ), 12. Prtajin ( 1-1 ), 28. Neudecker ( 2-1 ), 35. R. Janssen ( 3-1 ), 50. Van Bruggen ( 4-1 ), 69. Alberg ( 4-2 ), 80. Neudecker ( 5-2 )
Gele kaarten: Probst (VVV-Venlo), Alberg (Roda JC)
Rode kaarten: -

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij; Janssen; Schäfer, Van Dijck, Dekker; Janssen, Van Bruggen, Wienhoven ( 70. Probst); Neudecker, Wright en Sinclair ( 70. Kokkinos).

mf2