Menu

Joosten Eredivisie Speler van de Maand

woensdag 30 januari 2019

Patrick Joosten is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand januari. Onze 22-jarige aanvaller van  presteerde afgelopen twee speelrondes statistisch gezien het beste van alle spelers. Heerenveen-spits Sam Lammers nam de prijs voor Talent van de Maand in ontvangst.

Het persbericht van de Eredivisie luidt:
Patrick Joosten begon met VVV-Venlo het jaar goed met een 2-4 overwinning op ADO Den Haag. De linksbuiten schoot twee keer van buiten het zestienmetergebied knap raak. Ook afgelopen zaterdag speelde de Nijmegenaar zich in de kijker tijdens de ontmoeting met FC Emmen. De Venlonaren troffen tweemaal het doel na een voorzet van Joosten. Door een doelpunt in de 95e minuut ging FC Emmen er echter met de overwinning vandoor. 

Patrick Joosten, dit seizoen door FC Utrecht verhuurd aan VVV-Venlo, is bezig aan sterke serie bij de Limburgers. In zijn laatste vier Eredivisieduels was de aanvaller goed voor drie doelpunten en twee assists. Daarnaast noteerde de linksbuiten twaalf balheroveringen in januari, meer dan iedere andere VVV-speler.

Op de karakteristieke trap in het Covebo Stadion - De Koel - nam Joosten de prijs voor Speler van de Maand januari in ontvangst.

Patrick Joosten schaart zich als Speler van de Maand in een illuster rijtje. In augustus werd Robin van Persie (Feyenoord) de eerste Speler van de Maand. Daarna vielen Kristoffer Peterson (Heracles Almelo), Hakim Ziyech, Nicolás Tagliafico en Frenkie de Jong (allen Ajax) de eer ten deel. Sam Lammers volgt zijn (oorspronkelijke) teamgenoten Michel Vlap, Steven Bergwijn ( 2x), Denzel Dumfries en Angeliño op als Talent van de Maand.

mf2