Menu

Kansloos in Almelo

zaterdag 9 november 2019

Op zaterdagavond 9 november reisde VVV-Venlo af naar de nummer negen van de Eredivisie, Heracles Almelo. Van de laatste acht competitiewedstrijden wonnen de Heraclieden er vijf. In de beker versloeg het vorige week RKC Waalwijk thuis met 4-3, maar daar werd een paar dagen later in Noord-Brabant dan weer met 2-0 van verloren in competitieverband. Maaskant moest drie spelers missen in Almelo, de geschorste Christian Kum die afgelopen weekend tegen Feyenoord met tweemaal geel van het veld werd gestuurd en ook Lee Cattermole zat niet bij de wedstrijdselectie vanwege een blessure. Evert Linthorst was ziek.

Na zes competitienederlagen en een zeventiende plek op de ranglijst zouden punten vandaag van harte welkom zijn voor VVV. Heracles begon echter sterker en dreigender aan de wedstrijd. Merkel en Knoester probeerden het doel van Thorsten Kirschbaum al vroeg in de wedstrijd onder vuur te nemen maar hun schoten mistte overtuiging. Daarna maakte onze Duitse goalie het doel goed klein na een een-op-een situatie waardoor Mauro Junior het net niet kon vinden.

De scheidsrechter van vandaag, Jochem Kamphuis, hield de lijntjes kort en binnen het kwartier stonden de namen van Van der Water en Richard Neudecker al in zijn boekje genoteerd. Op het moment dat VVV van zich afbeet en het eerste gevaar voor het doel van Blaswich stichtte, sloeg Heracles keihard toe in de counter. Merkel kreeg alle tijd en ruimte om vanaf ‘randje 16’ uit te halen en schoot onverbiddelijk raak, 1-0.

VVV had het wederom zwaar in het ijskoude Almelo. Desondanks wisten ook onze mannen de Almelose defensie af en toe aan het wankelen te krijgen. Elia Soriano speelde zich knap vrij en kwam oog in oog met Blaswich, maar zijn schot belandde in de tribunes. Een paar minuten voor rust waren het dan toch weer de Almeloërs die via een mooie aanval, opgezet en afgemaakt door Van der Water op 2-0 kwamen. Dit was tevens ook de ruststand.

In de tweede helft zagen we weer een glimp van het VVV dat we graag willen zien. Een uitstekende aanval eindigde bij John Yeboah die het zwart/witte doel onder vuur nam maar Blaswich stond op de juiste plek. Damian van Bruggen kwam in de ploeg voor Nils Röseler maar de moedeloosheid sloop niet veel later in de ploeg van Maaskant toen de eerste beste aanval van Heracles weer meteen raak was. Dessers tikte de bal voorlangs Kirschbaum tussen de palen, 3-0. Binnen 5 minuten werd de ruststand verdubbeld en was het Mauro Junior die compleet vrijgelaten binnen mocht schieten op aangeven van Dessers, 4-0.

De wedstrijd liep binnen luttele seconden uit op een deceptie voor VVV toen Dessers met speels gemak zijn tweede van de avond maakte, 5-0. Pijnlijk…, heel erg pijnlijk voor iedereen met een geel/zwart hart. Tristan Dekker en Johnatan Opoku kwamen in de ploeg en een kwartier voor tijd zorgde Peter van Ooijen uit het niets voor de mooiste goal van de avond. Een vrije trap ver aan de linkerkant van het strafschopgebied schoot hij fantastisch raak.

In de slotfase vond Heracles het wel goed geweest en alles wat er gebeurde op het veld was puur voor de statistieken. De thuisploeg vond toch maar weer de energie om nog eens naar voren te gaan en de sterke spits Dessers maakte een loepzuivere hattrick. Hij verschalkte opnieuw Kirschbaum met een laag schot. Kamphuis maakte daarna snel na de 90e minuut een einde aan de lijdensweg van VVV in Almelo…

Heracles Almelo – VVV-Venlo 6-1 ( 2-0 )
’23 Merkel 1-0, ’41 Van der Water 2-0, ’56 Dessers 3-0, ’60 Mauro Junior 4-0, ’64 Dessers 5-0, ’74 Van Ooijen 5-1, ’82 Dessers 6-1.
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Gele kaarten: Van der Water, Pröpper (Heracles Almelo), Neudecker, Janssen (VVV-Venlo)
Toeschouwers: 9400

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich, Bakboord, Pröpper (’80 Van den Buijs), Knoester, Czyborra, Merkel, Mauro Junior (’86 Bijleveld), Kiomourtzoglou (’46 Jakubiak), Van der Water, Dessers, Dos Santos.

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler (’54 Van Bruggen), Schäfer, Janssen, Neudecker, Post, Van Ooijen, Yeboah (’66 Dekker), Soriano (’67 Opoku), Wright.

mf2