Menu

Keeperstrainer John Roox langer bij VVV

donderdag 5 maart 2020

John Roox ( 59 ) is ook de aankomende drie seizoenen keeperstrainer van VVV-Venlo. Roox zette vandaag zijn handtekening onder een hernieuwde overeenkomst die hem tot en met juni 2023 aan de club bindt.

Roox kwam in zijn actieve profcarrière in totaal tot 490 officiële wedstrijden voor VVV-Venlo, verdeeld over veertien seizoenen. Daarmee is hij tot op heden recordhouder aantal gespeelde profwedstrijden voor de Venlonaren. In seizoen 2001-2002 stond hij nog 28 wedstrijden in het doel, waarna hij op 41-jarige leeftijd definitief stopte. In januari 2016 werd Roox keeperstrainer van VVV-Venlo. Een verbintenis die hij nu derhalve verlengt.

John Roox over het verlengen van de samenwerking met VVV: “Ik ben erg blij dat onze samenwerking wordt gecontinueerd. Als man van de club met een geel-zwart hart doet me dat deugd. Werken met profs is het mooiste wat er is. Ik kom iedere dag dan ook met veel plezier op de fiets naar De Koel. Dat is toch prachtig!”

Technisch Manager Stan Valckx: “Wij zijn blij dat John zijn verbintenis verlengt. Hij is niet meer weg te denken uit de technische staf en toont ieder jaar weer aan dat hij keepers beter maakt. Dat zie je wel aan de recente voorbeelden met Lars Unnerstall en Thorsten Kirschbaum. Hij kan bogen op een schat aan ervaring, ook op het hoogste niveau en bouwt met die jongens aan een bepaalde mate van zelfvertrouwen. Dat loont.”

mf2