Menu

VVV huurt Ante Ćorić van AS Roma

vrijdag 2 oktober 2020

VVV-Venlo heeft per direct de beschikking over Ante Ćorić. De Kroatisch talentvolle speler komt op huurbasis over van AS Roma. De 23-jarige middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van de Romeinse club, met een optie tot koop.

Ćorić speelde in de jeugd voor onder andere Red Bull Salzburg en Dinamo Zagreb. In 2014 debuteerde hij in het eerste elftal van Dinamo Zagreb. In zijn eerste seizoen speelde hij zes competitieduels voor de Kroatische club, waarin hij één keer scoorde. Tijdens de UEFA Europa League van dat jaar scoorde Ćorić tegen Astra Giurgiu ( 5-1 winst ). Hiermee werd hij destijds de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de UEFA Europa League.

Ćorić stapte in 2018 over van Dinamo Zagreb naar AS Roma. In zijn eerste seizoen in de Serie A kwam hij tot enkel invalbeurten. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis bij Almeria in de Spaanse Segunda Division.

Ćorić maakte in 2016 zijn debuut voor de nationale ploeg van Kroatië in een oefeninterland tegen Moldavië. Hij maakte ook deel uit van de definitieve selectie van Kroatië voor het Europees kampioenschap in Frankrijk in 2016.

De Kroaat over zijn transfer naar Venlo: “Er was veel interesse vanuit allerlei clubs. Maar uiteindelijk heb ik voor VVV-Venlo gekozen. Ik heb een heel goed gevoel over deze stap naar Venlo en de Eredivisie. De contacten met VVV-Venlo zijn van begin af aan heel warm. Trainer én directie lieten weten me graag naar Venlo te zien komen. Dat geeft vertrouwen.”

Stan Valckx, Technisch Manager daarover: “Ante heeft ontegenzeggelijk veel talent. Hij heeft op jonge leeftijd op hoog niveau zijn debuut gemaakt en heeft daarna de stap gemaakt naar het buitenland. Een club als Roma heeft zo’n brede selectie en legio keuzemogelijkheden. Daar moet je écht van goede huize komen om je meteen te kunnen profileren.

Wij wilden hem graag naar Venlo halen en hebben dat ook meteen kenbaar gemaakt bij AS Roma én bij hemzelf. Hier in Venlo zal Ante meer kansen krijgen om aan spelen toe te komen. Ante zal moeten zorgen dat hij laat zien wat hij in zijn mars heeft. We hebben er alle vertrouwen in dat hij dat gaat doen in De Koel.”

mf2