Menu

Lee Cattermole per direct VVV’er

donderdag 22 augustus 2019

Onze selectie krijgt versterking uit Engeland. Lee Cattermole zet vandaag een handtekening onder een éénjarige verbintenis bij onze club. De 31-jarige Cattermole komt over van de Engelse League One-club Sunderland. Hij speelde eerder ook voor Middlesbrough en Wigan Athletic. In totaal kwam de verdedigende middenvelder tot ruim 270 wedstrijden op het hoogste niveau van Engeland, de Premier League. Hij kwam ook voor alle vertegenwoordigende elftallen van Engeland uit tot en met de O21.

Cattermole en VVV maakten afgelopen week kennis. De Engelsman deed enkele trainingen mee en dat beviel beide partijen goed. Technisch Directeur Stan Valckx: “Met Lee haal je een speler in huis die lang op het hoogste niveau in Engeland heeft gespeeld. Naast zijn voetballende kwaliteiten, zijn werklust en zijn loopvermogen, brengt hij als bagage een hele hoop voetbalervaring en kennis van het de voetbalwereld met zich mee. Daar kunnen op hun beurt met name onze jonge spelers weer wat van leren. Je zag het al meteen op de trainingen: Lee coacht veel en zet de organisatie op het middenveld goed neer. Hij is met zijn 31 jaar een absolute versterking voor onze selectie.”

Cattermole zelf onderschrijft dat: “De club kwam op het juiste moment. Voor mij biedt het een nieuwe kans. Ik ben dan ook heel blij dat ik na zoveel seizoenen in Engeland nu in Nederland bij een mooie Eredivisieclub als VVV-Venlo aan de slag mag. Met mijn ervaring kan ik een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze jonge ploeg. Ik wil samen met VVV vooruit.”

mf2