Menu

Linthorst verrast vrijwilliger

dinsdag 4 augustus 2020

De 32-jarige Debby Kipp is actief als vrijwilliger bij VVV-Venlo. Ze helpt bij de projecten van de VVV Foundation en haalt hier veel voldoening uit. Juist dat ontbrak eerder in haar leven, doordat ze afgekeurd is om te werken. VVV-Venlo middenvelder Evert Linthorst verrast Debby met een VoorVechterskaart, als blijk van waardering.

De liefde voor voetbal en VVV-Venlo in het bijzonder kreeg Debby van haar opa, een oud-speler van VVV-Venlo mee. Zelf kan ze niet voetballen door een heupaandoening. Haar ene been is een stuk korter dan het andere been, waardoor ze diverse fysieke klachten heeft. Dat zorgde ervoor dat ze afgekeurd is om te werken. Voor Debby bracht dit de nodige mentale uitdagingen met zich mee: "Je bent geen onderdeel van de maatschappij, hoort er niet echt bij. Dat voelt toch wel eenzaam".

Uitgerekend haar favoriete club VVV-Venlo vroeg Debby vijf jaar geleden om als vrijwilliger bij de VVV Foundation te komen werken. Een uitgelezen kans om haar passies fotograferen en voetbal te kunnen combineren. "Ik voelde me vereerd", aldus Debby.

VoorVechters
Selectiespeler Evert Linthorst reikte vorige week als blijk van waardering voor haar werk een seizoenkaart, de zogenoemde VoorVechterskaart uit aan Debby. "Toen ik die kaart kreeg, ging er trotsheid en blijdschap door me heen. Ik voel mij heel gewaardeerd door de VVV Foundation", licht Debby toe “En dat gevoel van waardering ben ik niet gewend”.

Het initiatief maakt deel uit van het project VoorVechters, waarbij onder andere spelers, oud-spelers en clubiconen seizoenkaarten doneren aan mensen in regio Venlo die onder de armoedegrens leven en daardoor zelf geen seizoenkaart kunnen kopen. "Ik vind het vooral mooi dat ik Debby de waardering kan geven die zij verdient", licht Evert Linthorst toe.

mf2