Menu

Luc Nilis naar VVV-Venlo

vrijdag 11 mei 2018

De Belgische oud-international Luc Nilis komt met ingang van komend seizoen de technische staf van VVV-Venlo versterken. Nilis, clubicoon van PSV, gaat aan de slag als assistent-trainer en zal daarnaast ook als specialistentrainer een rol gaan vervullen.

De 50-jarige voormalig topvoetballer werkte de laatste jaren als individueel coach bij PSV, waar hij onder meer de spitsen van de A-selectie, Jong PSV, PSV-19 en PSV-17 beter probeerde te maken. De landskampioen lichtte onlangs de optie in zijn contract, maar Nilis opteert voor een nieuwe uitdaging. “Daar zijn wij enorm blij mee”, aldus Manager Voetbal Stan Valckx. “Luc kan spelers helpen zich te verbeteren en heeft daarmee een meerwaarde in onze technische staf.”

Bij PSV ziet men Nilis niet graag vertrekken. “Maar uit respect voor zijn verdiensten bieden we hem de ruimte om naar VVV-Venlo te vertrekken”, aldus technisch manager Marcel Brands. “Hij vertrekt nu, maar hij weet dat voor hem de deur altijd open staat bij PSV. We wensen hem oprecht veel succes bij VVV-Venlo.”

Nilis legt uit dat zijn keus voor VVV vooral te maken heeft met het feit dat hij zich volledig kan concentreren op het eerste elftal. “Bij PSV verdeelde ik de aandacht over meerdere aanvallers bij meerdere teams. VVV heeft me een andere rol aangeboden en ik denk dat die me ook wel ligt. Natuurlijk blijft PSV altijd speciaal voor me. En als lid van Legendary PSV blijf ik ook gewoon mijn wedstrijdjes in het roodwit spelen.”

 

mf2