Menu

Lukas Schmitz naar VVV-Venlo

zaterdag 9 mei 2020

Ervaren linkervleugelverdediger Lukas Schmitz naar VVV-Venlo.

De 31-jarige Lukas Schmitz komt deze zomer transfervrij over naar VVV-Venlo. De ervaren linkervleugelverdediger van Duitse komaf tekent in Venlo een contract voor twee seizoenen met een optie voor één extra seizoen.

De in het Duitse Hattingen geboren Schmitz brengt een schat aan ervaring mee naar Venlo. De Duitser speelde in eigen land bij Werder Bremen, Schalke ’04 en Fortuna Düsseldorf. Met die eerste twee clubs kwam hij in de 1. Bundesliga uit.

Daarnaast speelde hij met zijn club Schalke ’04 in het seizoen 2010-2011 in de Champions League tegen onder meer Valencia en Benfica en reikte hij tot de halve finales. Afgelopen seizoen kwam Schmitz uit in de Europa League met het Oostenrijkse Wolfsberger AC, waarvoor hij tot nu toe in twee seizoenen 62 keer in actie kwam in officiële wedstrijden.

Lukas Schmitz over zijn transfer naar VVV-Venlo: “Toen ik gebeld werd door Stan Valckx heb ik even geïnformeerd bij een aantal oud-ploeggenoten en trainers naar de club. Daar kwamen zeer lovende berichten uit. De club was daarnaast zeer doortastend. Ik heb de Nederlandse Eredivisie altijd met veel belangstelling gevolgd. Er wordt aanvallend en leuk voetbal gespeeld. Dat ligt mij wel. Maar het belang van het verdedigende aspect mag daarbij zeker niet uit het oog worden verloren. Dat is dan ook één van mijn belangrijkste taken. Ik kijk er naar uit om mijn opwachting te maken voor VVV-Venlo.”

Technisch Manager Stan Valckx: “Lukas kwam bij ons op de radar door een tip van Lars Unnerstall, met wie hij nog samen speelde bij Fortuna Düsseldorf. We hebben hem een tijd gevolgd. Hij is een verdediger die makkelijk voetbalt, met drive naar voren. Hij kan als linkervleugelverdediger uit de voeten, maar ook als verdedigende middenvelder. Lukas heeft enorm veel ervaring opgedaan in de Duitse én Oostenrijkse Bundesliga en in de Europese clubcompetities waarin hij uitkwam en kan met die bagage extra sturing bieden in de verdedigende linies.”

mf2