Menu

Maurice Steijn naar Al-Wahda FC

dinsdag 11 juni 2019

Wat er al een tijdje aan zat te komen, is na het zetten van de handtekeningen nu dan écht officieel: Maurice Steijn is de nieuwe trainer van Al-Wahda FC in de Verenigde Arabische Emiraten en tekent een contract voor één jaar. Dat betekent dat er na vijf succesvolle seizoenen een einde komt aan het dienstverband van de Haagse oefenmeester bij VVV-Venlo.

Maurice kwam in 2014 naar VVV en in de jaren daarna bouwde hij aan een uitermate succesvol team dat in 2017 kampioen werd in de toenmalige Jupiler League. Ook in de Eredivisie werden fantastische resultaten behaald, met afgelopen seizoen niet minder dan 41 punten, wat goed was voor de twaalfde plaats in de eindrangschikking.

Algemeen directeur Marco Bogers ziet Steijn met pijn in het hart vertrekken. “De onderlinge band die we hadden was iets heel bijzonders. We werkten heel nauw samen en de band is tot op de dag van vandaag geweldig hecht. Natuurlijk is het zonde dat Maurice vertrekt, maar deze kans mogen we hem niet ontnemen.”

Ook Manager Voetbal Stan Valckx heeft louter positieve woorden voor Maurice. “Hij heeft de afgelopen jaren laten zien fantastisch te kunnen presteren. Hij is er telkens weer in geslaagd een maximaal resultaat te behalen met zijn staf en zijn spelers. Dat verdient alle lof. Jammer dat hij ervoor kiest VVV te verlaten, maar een nieuwe stap in zijn carrière is geen onlogische keus.”

Overigens is nog niet helemaal duidelijk of ook assistent-trainer Jay Driessen mee gaat naar Al-Wahda FC. Duidelijkheid daarover wordt op korte termijn verwacht.

mf2