Menu

Maurice Steijn verlengt contract

vrijdag 27 juli 2018

Hoofdtrainer Maurice Steijn heeft zijn contract bij VVV-Venlo met twee seizoenen verlengd tot medio 2021. De Haagse oefenmeester staat sinds 2014 aan het roer bij de club, waarmee hij in 2017 het kampioenschap in de Jupiler League behaalde en vorig jaar in de Eredivisie wist te blijven.

VVV-Venlo is verheugd met deze contractverlenging. Maurice Steijn en VVV-Venlo werken nu vier jaar intensief met elkaar samen en weten inmiddels precies wat ze aan elkaar hebben. Algemeen Directeur Marco Bogers: “Het contract met Maurice liep na dit seizoen af en wij vonden het juist nu belangrijk om duidelijkheid te scheppen, zowel intern als extern. Het is zaak de focus op het voetbal en de prestaties te houden en gesprekken over een contractverlenging tijdens een seizoen leiden alleen maar af en kunnen voor onrust zorgen. Nu is er tijdig duidelijkheid. We zijn erg blij dat we met Maurice nieuwe afspraken hebben kunnen maken en hij tot en met juni 2021 aan onze club verbonden blijft.”

Steijn gaat met zijn gezin in Venlo wonen. “Een mooie maar zeker niet te onderschatten stap”, zegt Bogers. “Het is logisch dat hij dit niet voor één jaar doet. Samen met Maurice hebben we  de afgelopen jaren successen behaald en goede ontwikkelingen ingezet. Het werk is nog lang niet af en we zien nog veel mogelijkheden tot verbetering en verdere professionalisering. Samen met Stan Valckx en de technische en medische staf is Maurice hier met veel energie en vertrouwen dagelijks mee bezig.”

De trainer is zeer verheugd met de contractverlenging: “Hier spreekt veel vertrouwen uit. Samen met de geweldige mensen waar ik dagelijks mee samenwerk, hoop ik ook de komende jaren succesvol te zijn bij deze prachtige club.”

Het is overigens uniek dat een hoofdtrainer in de huidige tijd zo lang actief is bij een club. Maurice gaat nu zijn vijfde seizoen in. Dat is veelzeggend. Continuïteit, rust en duidelijkheid zijn belangrijke pijlers om verder te bouwen aan onze mooie club.

mf2