Menu

Meetmoment jeugdteams

dinsdag 3 juli 2018

Voor de teams van de VVV-Venlo Jeugdopleiding was het afgelopen zaterdag een momenten om te kijken waar de teams momenteel staan. Na twee traininsgweken met de nieuwe teams stonden er enkele sterke tegenstanders op het programma.

Gehavend O19 verliest van Gladbach  
VVV-Venlo O19 nam het in Venlo op tegen Borussia Möchengladbach U19. De ploeg van trainer Dominik Vergoossen was verre van compleet daar er maar liefst zeven spelers gelijktijdig hun opwachting bij het 1e elftal van trainer Maurice Steijn maakte. De Eredivisionist speelde een oefenwedstrijd tegen SV Blerick (0-10 winst) en de jeugdspelers hadden met drie doelpunten en vijf keer een assist een belangrijk aandeel in de overwinning. Desondanks speelde VVV-Venlo O19 een goede wedstrijd. ‘’De afgelopen twee weken hebben we veel aandacht besteed aan het verdedigen, deze oefenwedstrijd kwam daardoor op het juiste moment. Omdat we een sterke tegenstander hadden kwamen we veel in het verdedigen terecht. Dit hebben we prima gedaan! In de tweede helft bracht de tegenstander een geheel nieuw elftal in het veld. Wij moesten doorrouleren met vier O17 spelers, die het overigens prima hebben ingevuld. Op het einde van de wedstrijd liepen we op ons tandvlees, onder andere hierdoor kon de tegenstander nog tweemaal kon scoren in de laatste tien minuten. Al met al ben ik dus tevreden!‘’ Aldus trainer Dominik Vergoossen die terugblikt op het 0-3 verlies.

O15 bied Domstedelingen sterke weerstand
FC Utrecht O15 kwam op bezoek in Venlo om het op te nemen tegen VVV-Venlo O15. De ploeg van trainer Jeroen Schepens speelde 3 blokjes van 25 minuten. Ondanks de fysieke weerstand van de tegenstander wisten de Venlonaren verdedigend sterke weerstand te bieden. Trainer Jeroen Schepens blikt terug op de 0-3 nederlaag: ‘’Jongens hebben verdedigend hun taken zeer gedisciplineerd uitgevoerd, echter hadden we nog veel moeite met het creëren van kansen tegen deze fysieke tegenstander. In de voorbereiding na de zomer zullen we hier veel aandacht aan gaan schenken. Desalniettemin ben ik tevreden over de eerste oefenwedstrijd en zeer zeker over de werklust van de spelersgroep.’’

Borussia Mönchengladbach te sterk voor O13
VVV-Venlo O13 nam het zaterdag op tegen het Duitse Borussia Mönchengladbach U13. De Venlonaren konden in de eerste helft mee met de tegenstander, maar kreeg toch zeven tegendoelpunten te verwerken waardoor er een 7-0 eindstand op het scorebord stond. Desondanks was trainer Joeri Janssen niet ontevreden:  ‘’De jongens hebben keihard gewerkt tegen een hele sterke tegenstander. Het was zonde dat we na rust in een korte periode vier tegendoelpunten om de oren krijgen. Dit was onnodig waardoor de uitslag groot uitvalt. Dit moeten we in de toekomst kunnen voorkomen. Het was goed om te zien dat de jongens toch durfde te voetballen ondanks de tegendoelpunten.’’

O10 op bezoek bij PSV
De jongste jeugd van de Jeugdopleiding ging op bezoek bij PSV O10. Voor enkele spelers van de Venlonaren was het de eerste wedstrijd in het geel-zwarte shirt van VVV-Venlo. VVV-Venlo O10 ging met 35-14 onderuit. ‘’Ik ben gematigd tevreden. In de meeste blokjes hebben we prima weerstand geboden en hebben we ons goed kunnen meten met PSV. Als we nog wat feller en scherper gaan verdedigen in de duels, zal het verschil de volgende keer kleiner zijn. Aan de bal heb ik leuke dingen gezien die ik na de zomer graag nog vaker wil zien, dat vind ik veel belangrijker dan de uitslag!’’ Aldus O10 trainer Coen Aarts.  

Uitslagen Jeugdopleiding 30 juni:

Oefenwedstrijden:
VVV-Venlo O19 – Borussia Mönchengladbach U19: 0-3
VVV-Venlo O15 – FC Utrecht O15: 0-3
Borussia Mönchengladbach U13 – VVV-Venlo O13: 7-0
PSV O10 – VVV-Venlo O10: 35-14 (twin-games)

Vrij:
VVV-Venlo O12 en VVV-Venlo O17

mf2