Menu

Middenvelder Machach naar VVV-Venlo

donderdag 1 oktober 2020

Zinédine Machach, een 24-jarige middenvelder van Franse afkomst, wordt door VVV-Venlo tot het einde van het seizoen gehuurd van SSC Napoli. De Venlonaren hebben een optie tot koop bedongen, zodat ze Machach aan het einde van het seizoen wellicht definitief kunnen overnemen van de Italiaanse club.

Machach speelde in de jeugd van achtereenvolgens AS Cannes, Olympique Marseille en Toulouse. Hij debuteerde voor die laatste club in mei 2015 in de Ligue 1. Toulouse verhuurde Machach gedurende het seizoen 2016-17 aan Olympique Marseille. In januari 2018 maakte Machach de overstap van Toulouse naar SSC Napoli. De Italiaanse topclub verhuurde hem vervolgens korte periodes aan Carpi, Crotone en Cosenza.

Zinédine Machach, die niet alleen zijn voornaam deelt met de bekende Frans ex-voetballer Zinedine Zidane, maar ook zijn geboorteplaats (Marseille) en zijn Algerijns-Marokkaanse afkomst, over zijn stap naar VVV-Venlo: “De interesse van VVV-Venlo streelt me. Zij lieten merken me graag te willen hebben in Venlo. Napoli is een prachtige club, maar ik wil graag spelen. Bij VVV zie ik die mogelijkheid en wil ik in de Eredivisie tonen wat ik kan.”

Stan Valckx, Technisch Manager over Machach: “Zinédine is een creatieve middenvelder die beschikt over inzicht en oog heeft voor de steekpass. Bij Toulouse en Napoli heeft hij natuurlijk een fantastische leerschool gehad. Daarnaast heeft hij in de Ligue 1 in Frankrijk én de Serie B in Italië de nodige wedstrijden gespeeld. Met die ervaring is deze nog relatief jonge middenvelder de benodigde versterking op het middenveld.”

mf2