Menu

Shabani van ‘Wolves’ naar VVV

maandag 1 februari 2021

VVV-Venlo huurt de Duitse middenvelder Meritan Shabani van het Engelse Wolverhampton Wanderers. De 21-jarige Shabani, die ook Kosovaarse roots heeft, zal tot het einde van het seizoen op huurbasis voor de Venlose club uitkomen. VVV heeft een optie bedongen om de Duitser na het huidige seizoen langer te huren van de Engelse Premier League club.

Shabani, die in maart 1999 werd geboren in München, doorliep de jeugdopleiding van de Duitse grootmacht. In het seizoen 2017-2018 maakte Shabani zijn debuut in de Regionalliga Bayern voor Bayern München II. Aan het einde van dat seizoen maakte Shabani ook zijn debuut in de Bundesliga. In de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt verving hij Thiago.

In mei 2018 tekende Shabani zijn eerste profcontract bij Bayern voor de duur van twee jaar. Een seizoen later promoveerde hij met de Beierse beloften naar de 3. Liga. Shabani had een belangrijk aandeel in de promotie met zes goals en zes assists in 26 competitieduels. Voorafgaand aan het seizoen 2019-2020 verruilde hij Bayern München voor Wolverhampton Wanderers. Daar speelde hij in het huidige seizoen voor de U23 in de Premier League 2.

Meritan Shabani over zijn stap naar VVV-Venlo: “Toen VVV-Venlo aanklopte bij mij en aangaf me graag te willen hebben voelde ik me vereerd. Bij VVV zie ik de mogelijkheid om op het hoogste niveau te spelen en ik wil graag laten zien wat ik in huis heb.”

Stan Valckx, Technisch Manager over Shabani: “Met Meritan halen we een creatieve, dynamische en technisch vaardige middenvelder in huis. Hij is een middenvelder die tevens beschikt over inzicht en oog heeft voor de steekpass. Bij Bayern München heeft hij de beste Duitse leerschool gehad. Met die ervaring is deze nog jonge middenvelder een waardevolle aanvulling voor onze selectie.”

mf2