Menu

Minimale nederlaag in Emmen

vrijdag 29 oktober 2021

VVV-Venlo is vrijdagavond niet verder gekomen dan een nipte nederlaag op bezoek bij FC Emmen. De Venlonaren slaagden er zeker in de eerste helft in om het de thuisploeg lastig te maken en kreeg ook een aantal goede kansen op een doelpunt. Die werden echter niet benut, waarna Emmen in het tweede bedrijf de zege pakte dankzij een doelpunt van Jeredy Hilterman: 1-0

Net als in het na strafschoppen verloren bekerduel met NAC Breda moest VVV het vrijdagavond doen zonder aanvoerder Danny Post, die vanwege ziekte niet mee afreisde naar Emmen. Daartegenover stond dat Carl Johansson juist terugkeerde in de selectie na ziekte en de Zweed kreeg direct een basisplaats van trainer Jos Luhukay. Vergeleken met de wedstrijd tegen NAC keerden ook doelman Lukas Zima, Simon Janssen, Yahcuroo Roemer en Sven Braken terug in de basis van VVV. Braken was na dertien minuten ook de eerste VVV’er die gevaarlijk was. Na een goede actie en voorzet van Roemer draaide de spits in het strafschopgebied weg bij zijn directe tegenstander, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Michael Brouwer. Kort daarna moest de keeper van Emmen opnieuw handelend optreden, dit keer na een schot van Roemer. Ook de snelle aanvaller slaagde er niet in om VVV op voorsprong te zetten. Voor die twee goede kansen kwamen de bezoekers overigens nog goed weg. Hilterman trof namens Emmen namelijk de paal na een combinatie door het hart van de Venlose defensie. Even later was de spits opnieuw gevaarlijk, toen schoot hij over het doel van Zima.

VVV steeds meer op vijandelijke helft
Na het eerste kwartier was het even wachten op een nieuwe uitgespeelde kans. Pas na een halfuur was VVV weer gevaarlijk en dat gebeurde opnieuw via Braken, die uitblonk in de eerste helft. De Maastrichtenaar testte Brouwer van afstand, maar de doelman slaagde erin om er een corner van te maken. Uit de twee corners die daarop volgden was VVV opnieuw gevaarlijk, al leverde ook dat geen doelpunt op. Nadat de Limburgers in de openingsfase veelvuldig onder druk stonden, kwamen ze er in het laatste gedeelte van het eerste bedrijf steeds beter in. Er werden geen serieuze kansen meer weggeven en zelf kwam VVV er een aantal keer goed uit. Voor rust resulteerde dat echter niet meer in een Venloos doelpunt. Aan de andere kant van het veld voorkwam Zima met een uitstekende redding nog dat Emmen tot scoren kwam en zo bleef het 0-0.  

Emmen op voorsprong
In de tweede helft was het even wachten op de eerste kansen, totdat Zima na een uur spelen in actie moest komen. De goalie van VVV hield zijn ploeg op de been en vrijwel direct daarna waren de Venlonaren gevaarlijk. Rechtsback Tobias Pachonik besloot een sterke rush met een afstandsschot dat net voorlangs vloog. Daarna ging Emmen weer in de aanval en dat leverde in de 63ste minuut de openingstreffer op. Uit een voorzet vanaf rechts kopte Hilterman de thuisploeg bij de eerste paal op voorsprong. Na dat doelpunt slaagde VVV er nauwelijks in om zelf nog echt gevaarlijk te worden. Het was vooral Emmen dat aandrong en tot twee keer toe dicht bij een tweede treffer was. Pachonik redde VVV echter door een zeker doelpunt te voorkomen. De Duitser slaagde erin om de bal net voor de lijn nog op de lat te schieten en daarmee voorkwam hij de 2-0. Zo bleef VVV in de wedstrijd en mocht het in de laatste tien minuten nog hopen op de gelijkmaker.

Weinig kansen op gelijkmaker
Luhukay bracht in de jacht op die gelijkmaker met Erik Sorga en Ertan Hajdaraj twee verse spitsen binnen de lijnen. Zij vervingen Braken en Van Rooijen, terwijl ook Stan van Dijck in de ploeg kwam als vervanger van Kees de Boer. Ook na die wissels kwam het eerstvolgende gevaar echter van Emmen. Een van richting veranderde voorzet belandde via doelman Zima op de paal. Hoewel VVV er na rust eigenlijk niet meer aan te pas kwam, bleef het tot de laatste minuut in de race voor een punt. VVV werd nog wel dreigend, maar echte kansen op de gelijkmaker werden er niet meer gecreëerd en dus bleef het bij 1-0.

FC Emmen – VVV-Venlo: 1-0 ( 0-0 )
63. 1-0, Jeredy Hilterman.
Toeschouwers: 7.402
Scheidsrechter: v.d.Eijk
Gele kaart:  Da Graca, Koglin (VVV-Venlo) 

Opstelling FC Emmen: Michael Brouwer; Lorenzo Burnet, Arnaud Luzayadio ( 57. Joël van Kaam), Jeroen Veldmate, Miguel Araujo; Lucas Bernadou, Peter van Ooijen ( 83. Ben Scholte), Jasin-Amin Assehnoun ( 57. Azzeddine Toufiqui), Rui Mendes ( 83. Reda Kharchouch), Jari Vlak ( 63. Oussama El Azzouzi); Jeredy Hilterman.

Opstelling VVV-Venlo: Lukas Zima; Tobias Pachonik, Tristan Dekker ( 72. Yannick Leliendal), Brian Koglin, Kristopher Da Graca, Simon Janssen; Mitchell van Rooijen ( 77. Erik Sorga), Kees de Boer ( 81. Stan van Dijck); Yahcuroo Roemer, Sven Braken ( 78. Ertan Hajdaraj), Carl Johansson ( 72. Levi Smans).

 

mf2