Menu

Moeizame zaterdag jeugd

maandag 28 oktober 2019

Niet alleen ons eerste elftal kwam afgelopen zaterdag in actie, ook vijf van de zes jeugdteams mochten hun kunsten vertonen. De O19 ging op bezoek bij PEC Zwolle en de O13 speelde de derby bij Fortuna Sittard. Voor de O11, O15 en de O17 stonden er thuiswedstrijden op het programma. Een terugblik op de gespeelde competitie duels.

O19 overklast door koploper PEC Zwolle
VVV-Venlo O19 ging afgelopen zaterdag op bezoek bij koploper PEC Zwolle O19. De Venlonaren konden na afloop met een ruime 5-0 nederlaag weer de bus in stappen. "Vooraf wisten we dat het een pittige wedstrijd ging worden. In de hele wedstrijd hebben we geen enkel moment aanspraak kunnen maken op een goed resultaat. We waren totaal onmachtig. In PEC Zwolle hebben we absoluut de meerdere moeten erkennen.", laat trainer Jordy Reneerkens weten. 

Knullig eerste verlies voor O17
VVV-Venlo O17 heeft het eerste puntverlies van het seizoen geleden. In eigen huis was Alphense Boys O17 afgelopen zaterdag met 2-3 te sterk. "Het was een moeizame wedstrijd waarin we te eenvoudig een 2-0 voorsprong uit handen geven. Bij een 2-2 stand krijgen we in de laatste minuut de kans op de overwinning vanaf elf meter. Dat deze er vervolgens niet in gaat en de tegenstander dan alsnog de winnende kan maken, is zuur. Dit is de eerste tegenslag voor de groep. Ik ben er van overtuigd dat we dit kunnen omzetten in positieve energie voor komende zaterdag", aldus trainer Jeroen Schepens. 

Ruime nederlaag bij eerste verlies O15
VVV-Venlo O15 heeft voor de eerste keer dit seizoen verloren. In Venlo kreeg de ploeg van trainer Joeri Janssen een pak slaag van PEC Zwolle O15: 1-6. "Onze start van de wedstrijd was hoopgevend en zoals afgesproken. We konden hoog druk zetten, waren scherp op de afvallende bal en kregen twee grote kansen om de scoren te openen. Vervolgens krijgen we iets wat ongelukkig het eerste doelpunt tegen en glipt al onze controle uit handen doordat we verslappen in arbeid leveren. Iets wat natuurlijk nooit mag gebeuren. Na rust was dit een stuk beter, maar was de wedstrijd al gelopen. Het is nu zaak om deze nederlaag en de eerste tegenslag goed te analyseren en goed om te zetten richting de rest van de eerste seizoenshelft. Maar daar heb ik al het vertrouwen in, deze groep is mentaal ijzersterk.’’, blikt trainer Joeri Janssen terug. 

O13 pakt eerste punt in derby
VVV-Venlo O13 heeft op bezoek bij Fortuna Sittard O14 het eerste punt van het seizoen weten te pakken. In Sittard werd het 0-0. ‘’We hebben een van onze betere competitiewedstrijden gespeeld. Langzaam zie je dat de groep begint te wennen aan de fysieke verschillen, dan is het leuk voor de jongens dat dit eens zichtbaar is in een resultaat. Met een beetje meer scherpte en geluk hadden we de wedstrijd zelfs weten te winnen, met een bal op de paal waren we er dichtbij.’’, aldus de reactie van een tevreden trainer Rens Sleegers.

O11 wint van FC Den Bosch 
VVV-Venlo O11 heeft afgelopen zaterdag overtuigend met 7-3 gewonnen van FC Den Bosch O11. Trainer Coen Aarts blikt terug: "Na een weekje herfstvakantie mochten we vandaag weer lekker een wedstrijd spelen. De jongens hebben met veel lef aan de bal gespeeld, waardoor we vele mooie aanvallen hebben weten op te zetten. Daarnaast hebben de spelers laten zien dat het drukzetten ook steeds beter gaat, waardoor we vanuit het drukzetten ook regelmatig ballen veroveren. Een compliment voor het team. Hier kunnen we weer mee verder."

Uitslagen 26 oktober:
PEC Zwolle O19 – VVV-Venlo O19: 5-0
VVV-Venlo O17 – Alphense Boys O17: 2-3
VVV-Venlo O15 – PEC Zwolle O15: 1-6
Fortuna Sittard O14 – VVV-Venlo O13: 0-0
VVV-Venlo O11 – FC Den Bosch O11: 7-3

mf2