Menu

Mönchengladbach wint HTM

vrijdag 4 september 2020

VVV-Venlo kon vanavond niet verrassen tegen Borussia Mönchengladbach. In de strijd om de Herman Teeuwen Memorial 2020 werd het 0-4 voor de bezoekers uit Duitsland. Lars Stindl en Rami Bensebaini brachten Borussia al voor rust op een comfortabele 0-2 voorsprong. Na rust werd die voorsprong verdubbeld door Torben Müsel en Patrick Herrmann. VVV zette daar enkele goede kansen tegenover, maar de aanvallers kregen de bal vanavond niet in het doel achter doelman Tobias Sippel.

De gasten uit Mönchengladbach drongen VVV in de beginfase terug naar het eigen doel. De Venlonaren zakten in en verdedigden gegroepeerd in een 4-1-4-1 formatie met Giakoumakis als enige spits. Als het de bedoeling was om de schade voor VVV zo lang mogelijk beperkt te houden, dan kon die strategie al na 8 minuten de prullenbak in. Na een periode van geduldig balbezit van Borussia, kwam de bal scherp voor via de linkerflank van de Duitsers: een koud kunstje voor aanvaller Lars Stindl, die de 0-1 achter de kansloze Thorsten Kirschbaum prikte. Na de openingstreffer kwamen de Venlonaren wat meer in het wedstrijdbeeld voor. Na een goede interceptie en een prima steekpass van Evert Linthorst, kwam Giakoumakis in een kansrijke positie. Zijn schot werd uit het doel geronseld door doelman Sippel. In de daaropvolgende fase waren er kansen voor beide doelen. Aan de ene kant werd een schot van Linthorst knap gepareerd door de Duitse doelman, aan de andere kant had Kirschbaum weinig moeite met een afstandsschot van Ibrahima Traöre, die vanaf rechts veelvuldig tussen de linies probeerde te komen. Kirschbaum kreeg na 20 minuten echt de kans om zich te onderscheiden door oog in oog met Patrick Herrmann koel te blijven, lang te blijven staan en de doelpoging van de Duits tweevoudig international onschadelijk te maken. In de 38ste minuut was het dan toch raak voor de Duitsers. Rami Bensebaini benutte de strafschop, die gegeven was nadat Christian Kum de slalommende Herrmann onreglementair in de zestienmeter de bal ontfutselde. Ondanks kansrijke pogingen van Guus Hupperts en Lukas Schmitz stond bij rust de 0-2 op het scorebord.

In de tweede helft kreeg proefspeler Hector Hevel de kans. De voormalig speler van AEK Larnaca mocht van Hans de Koning invallen voor Guus Hupperts. Aan Duitse zijde werd eveneens gewisseld en één van de nieuwelingen, Torben Müsel, drukte met zijn allereerste balcontact meteen zijn stempel: na een afgemeten voorzet van Stindl, kon de jonge aanvaller koppen en tekenen voor de derde treffer van Die Fohlen: 0-3. Met de moed der wanhoop gingen de Venlonaren op zoek naar de aansluitingstreffer. De beste mogelijkheid was voor Giakoumakis. Na een karakteristieke rush van Tobias Pachonik langs de rechterflank, wist de Griekse spits zichzelf met een prima loopactie vrij te maken bij de eerste paal. Zijn poging belandde echter in het zijnet. Aan de andere kant was het wel raak. Na een snelle tegenstoot van de Duitsers werd Herrmann weer bereikt. Met een droge knal passeerde hij doelman Kirschbaum, waarmee hij tekende voor de vierde treffer voor de gasten uit Mönchengladbach.

Hoewel VVV kansen bleef creëren, kwam de voorsprong van de bezoekers niet meer echt in gevaar. Vito van Crooij bleef ijverig op zoek naar een steekpass of een schot en kwam zo nu en dan gevaarlijk in de buurt van Tobias Sippel. Josua John tekende voor het grootste Venlose gevaar met een actie naar binnen. Zijn schot was echter een prooi voor de Duitse doelman. Zo bleef het in De Koel 0-4 en werd Borussia Mönchengladbach gekroond tot de winnaar van de Herman Teeuwen Memorial 2020. Een terechte overwinning voor de Bundesliga-club, die een solide prestatie liet zien in De Koel en vooral een stuk effectiever was voor het doel dan de Venlonaren.

VVV-Venlo -  Borussia Mönchengladbach 0-4 ( 0-2 ), 8. 0-1 Stindl, 36. Bensebaini 0-2 (p), 47. Müsel 0-3. 56. Herrmann 0-4. Toeschouwers 1307. Scheidsrechter Blank.

VVV-Venlo : Kirschbaum, Pachonik, Gelmi, Kum, Schmitz, Post, Van Crooij ( 86. Bastiaans), Linthorst, Hupperts ( 46. Hevel), Giakoumakis, John ( 86. Roemer).

mf2