Menu

NAC - VVV 1-1

zondag 31 maart 2019

Geen verrassingen in de opstelling van VVV in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Bij gastheer NAC had de nieuwe trainer Ruud Brood diverse wijzigingen doorgevoerd in de basis, maar dat mocht voor VVV niks uitmaken. Trainer Maurice Steijn begon met dezelfde ploeg die tegen PSV een sterke partij had gespeeld. Dat betekende dat de weer fitte Tino Susic op de bank begon.

Zoals verwacht begon NAC furies aan de wedstrijd. De eerste kans was ook voor de thuisclub. Kali schoot Na drie minuten maar rakelings naast de goal van Unnerstall. En een minuutje later schampte een schot van Te Vrede de lat. VVV was gewaarschuwd, maar de ploeg opende onrustig en slaagde er niet in de bal in de ploeg te houden. Giovanni Korte was de volgende Bredanaar die een kans kreeg. Hij kwam vrij voor Unnerstall die VVV overeind hield.

De druk hield onverminderd aan en het fanatieke Bredase publiek moedigde de geelzwarten luidruchtig aan. De Venlose geelzwarten, in het rood gehuld, kwamen amper aan voetballen toe. Tot overmaat van ramp ging Moreno Rutten door zijn enkel toen hij Kali afschermde. Met tien man moest VVV even door. Prompt volgde de eerste de beste kans voor VVV, waaruit Mlapa koelbloedig scoorde. Tegen de verhouding in, dat zeker, maar het was wel 0-1 toen Rutten weer terugkwam in het veld.  Prompt ging de Bredase storm liggen en werd het muisstil in het stadion. Het was dus zaak voor VVV om vooral even niks weg te geven. De Venlonaren drukten het tempo zoveel mogelijk en de voorsprong werd gekoesterd. NAC was even zoekende en kwam niet meer tot het creëren van kansen. Opeens controleerde VVV de wedstrijd. NAC wist het niet meer, vond geen gaatjes en dat betekende feitelijk dat het laatste half uur van de eerste helft ook op papier afgedaan had kunnen worden. De 0-1 ruststand was volstrekt logisch.

Van Ooijen bleef achter in de kleedkamer, hij werd vervangen door Jay-Roy Grot, die bij Oranje O20 prima had gepresteerd. NAC zocht, voorspelbaar, weer de aanval, maar deed dat zonder de overtuiging van de eerste helft. NAC kreeg een geweldige kans: Unnerstall redde met een briljante reflex na een kopbal van Te Vrede, maar er was al buitenspel geconstateerd, dus het gevaar was al bij voorbaat geweken.

Uit het niks kwam NAC in de 66e minuut op gelijke hoogte. Een kopbal van Leigh, uit een vrije trap van Lundquist, ging loepzuiver in de hoek. Unnerstall kon er net niet bij. Voor de thuisclub het teken om alles op de aanval te gooien. Het publiek ging er weer achter staan en VVV moest weer tegenhouden en hopen op de ruimte die NAC achterin weggaf.  Met nog een kwartier te gaan maakte Seuntjens een overtreding en kreeg NAC een penalty. De VAR liet arbiter Van de Graaf checken of hij het goed gezien had. Dat bleek niet het geval. Sterker, El Allouchi kreeg geel en VVV kwam met de schrik vrij.

Omdat Seuntjens op de rand van een kaart bivakkeerde, werd hij vervangen door Linthorst. Die stond koud in het veld toen El Allouchi zijn tweede gele kaart pakte en NAC met tien man verder moest. VVV zette aan en Joosten mocht uithalen. Van Leer, de Bredase doelman, redde. En ook met tien man bleef NAC de aanval zoeken. Maar er lag veel ruimte en VVV kreeg de kansen. Een kopbal van Mlapa hing voorlangs en een schietkans van Opoku ging ver over. Een voorzet van Janssen op Grot was net te hoog. Zou het toch nog lukken? Nee dus. Het bleef bij een 1-1 gelijkspel.

NAC - VVV-Venlo 1-1 ( 0 - 1 )
Doelpunten: 14. Peniel Mlapa 0-1, 66. Leigh 1-1
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf.
Gele kaart: Van Anholt, El Allouchi (NAC), Janssen, Kum, Rutten (VVV-Venlo).
Rode kaart: 81. El Allouchi (NAC, tweemaal geel).

Opstelling NAC : Van Leer, Koch, El Allouchi, Palmer-Brown, Van Anholt ( 82. Van Hooijdonk), Lundquist, Kali, Leigh, Kasteneer ( 60. Rosheuvel), Te Vrede, Korte|

|Opstelling VVV-Venlo
: Unnerstall, Rutten, Röseler, Kum, Janssen, Seuntjens ( 80. Linthorst), Post, Van Ooijen ( 46. Grot), Opoku, Mlapa, Joosten

 

mf2